tiistai 19. marraskuuta 2013

Rahkapannukakku

Maanantai-illan rahkapannarin ajatus lähti siitä perinteisestä "rahka menossa vanhaksi" -tilanteesta. Ei tehnyt mieli marjarahkaa, ei jaksanut tehdä myöskään rahkapiirakkaa, mutta löytyi ohje rahkapannukakkuun. Alkuperäinen ohje oli Maku-lehdestä, mutta tuunasin tuota hieman. Tässä tuunattu versio.
Rahkapannari
3 munaa
8dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl suolaa
50g voita
250g rahkaa
Sekoita muut aineet, paitsi voi ja rahka sekaisin. Turvota 30min. Lisää joukkoon rahka. Lämmitä uuni 225 asteeseen, laita puhdas uuninpelti uuniin lämpenemään. Lisää voi pannulle ja kun se on sulanut, niin kaada taikina pellille. Paista n. 30 minuuttia.
Nauti hillon (ja kermavaahdon) kera hyvässä seurassa.
Meidän lapsille upposi!  :)

Satu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti