perjantai 6. joulukuuta 2013

Höyryävä aamuleipä

Tätä olen suunnitellut jo pitkään ja nyt sen sain toteutettua :)
Rauhallinen itsenäisyyspäiväaamu ja uunista aamukahville otettu höyryävä ihanuus...
Jotakin lähellä täydellisyyttä! :)
Vaalea, rapeakuorinen, kaunis... ja ennen kaikkea, hyvän makuinen.


Tämän leivän työstäminen alkaa jo edellisenä iltana. Reseptin löysin useasta eri blogista joko samana tai hieman varioituna versiona.

Yön yli leipä:

2 tl suolaa
1tl kuivahiivaa
7dl vehnäjauhoja
3,5 dl lämmintä (+42 asteista) ve

Sekoita kuivat aineet keskenään, sekoita veden kanssa sekaisin. Älä vaivaa. Peitä astia tuorekelmulla ja leivinliinalla ja anna kohota 12-18 tuntia huoneenlämmössä.


Alla olevassa kuvassa taikina aamulla, kohoamisen jälkeen.


Kaada taikina kulhosta leivinpaperin päälle, jossa reilusti vehnäjauhoja. Sirottele päällekin jauhoja. Älä vaivaa, taittele palloksi.


Nosta taikina leivinpaperilla vielä kohoamaan kulhoon 30-60 minuutin ajaksi.
  Samaan aikaan laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja laita uunipata uuniin jo lämpenemään. Anna padan lämmitä uunissa 225 asteessa 30 minuuttia, jonka jälkeen laita kohonnut leipätaikina kuumaan pataan.

Paista leipää 225 asteessa padassa kannen alla 30 minuuttia, ota kansi pois ja jatka paistoa vielä 15 minuuttia. Ota leipä uunista ja nauti!!!! Kypsä leipä on rapeakuorinen ja pohjastaan kumiseva.



Tosi helppo ja erittäin hyvä leipäohje.
Suosittelen.

Hyvää itsenäisyyspäivää juuri sinulle!

Satu :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...