lauantai 7. joulukuuta 2013

Mutakakkua

Itsenäisyyspäivän illalliseksi syötiin perinneruokaa, Karjalanpaistia. Jälkiruoaksi tein mutakakkua (noin niin kuin suomalaisittain lausuttuna), oli kyllä ihanaa. Erittäin vähäkaloristakin.... ;)
Pistetään vahinko kiertämään, alkuperäinen ohje Fazerilta.

Mud Cake

200g tummaa suklaata
200g voita
4 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. 
Kaada suklaa-voi -seos vaahdon sekaan.


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittaen taikinaan.


Kaada taikina pyöreään vuokaan (24-26cm), joka voideltu ja jauhotettu. Itse vuorasin pohjan ja reunat leivinpaperilla ja jätin voitelun väliin.


Paista 200 asteisen uunin alatasolla 15-20 minuuttia. 
Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä pehmeäksi. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua. Koristelin kakun vielä tomusokerilla ja pinnalle tein sydän-kuvion.




Alla oleva kuva on sen verran tumma, ettei tuo keskiosan kosteus oikein tule esiin, mutta lopputulos oli siis aivan maagisen-suklaisen-täyteläinen. En laskenut kaloreita santsatessani... :)


Mmmmmm...

Satu

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...