maanantai 10. maaliskuuta 2014

Pizzaa ja pullaa

No nyt on kyllä sitten vedetty posket lommolla sekä pizzaa että pullaa... :)

Pizzapohja

2,5dl kädenlämpöistä vettä
0,5dl öljyä
25g hiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
n. 6dl vehnäjauhoja (osa grahamvehnäjauhoja)

Liota hiiva veden joukkoon, lisää öljy, suola ja sokeri, lisää hitaasti alustaen vehnäjauhot sekaan. Anna kohota 30-60min. Kauli tai painele pellille. Itse en käytä leivinpaperia. 

Tällä kertaa tein taikinan tuplana, lopputulos olikin yllättäen 3 pellillistä pizza... :)

Teen tomaattikastikkeen oikaisten, sekoittamalla paseerattua tomaattia/tomaattimurskaa, ketsuppia, salsaa, yrttimaustetta, pippuria, sokeria, suolaa ym. sekaisin. Joskus olen tehnyt oikein keittämälläkin, mutta nykyään ei oikein aika riitä...

Olin varannut aineet jauhelihapizzaan (jauheliha, sipuli, herkkusieni, juusto)


sekä kinkkupizzaan (kinkku, ananas/persikka, sipuli, juusto). 
Oli muuten ihan kiva vaihteeksi tuo persikka... :)


Kolmannesta pellillisestä tuli kasvispizza kaikesta, mitä kaapista löytyi 
(kesäkurpitsa, sipuli, parsakaali, tomaatti, muutama jämä-persikka)
JEP, saattaapi kuulostaa aikamoiselta cocktaililta, mutta YLLÄTTÄEN kasvispizza voitti maussa mennen tullen muut pizzat. Mietin hiukan parsakaalien kypsymistä, mutta oikein hyvin kypsyivät...


Tätä teen kyllä toisenkin kerran!! 
Jopa meidän perheen iskä, jolle ainoa vihannes on makkara, kehui makua...
Suosittelen!

Pullaa pisteltiin menemään laskiaisen kunniaksi, pulkkamäkeen ei kyllä näillä leveyspiireillä päästy...


Siis perinteisesti vähän pullaa, paljon mansikkahilloa ja vielä enemmän kermavaahtoa... :)


Pirtsakkaa alkuviikkoa!
Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...