keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kurkkujen säilöntää

Heippa!

Säilöjän vuodenaika!!!

Seuraavaksi vuorossa avomaankurkut. Vielä kun kurkut olisivat omasta maasta, niin tuntuisi loistavalta... :)

Alla tarvikkeita... Olen tehnyt kurkut kutakuinkin Hilloxin kurkkusäilöte -ohjeella.



Avomaankurkkuja 4-5 kg, jotka viipaloidaan. (voi säilöä myös kokonaisina, mutta vie enemmän tilaa) 


Mustaherukan lehtiä pestyinä.


Piparjuurta pilkottuna.


Kruunutilliä.


Mittaa 2,5 litraa vettä kattilaan, kiehauta. Lisää 6 dl väkiviinaetikkaa ja 600g (7,2dl) sokeria kiehuvaan veteen, anna liueta. Lisää pilkotut kurkut pieninä erinä kiehuvaan nesteeseen. 


Kun kurkkujen väri on muuttunut tummemmaksi (vertaa yllä ja alla) voi kurkkuja alkaa nostelemaan pois.


Kurkut ladotaan puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin kerroksittain mustaherukanlehtien, tillin ja piparjuuren kanssa.


Kerroksia tehdään sopivin välein, kunnes purkki/purkit on ladottu täyteen.


 Ohjeen mukaan tässä vaiheessa tulisi kipata koko Hillox-pussin sisältö kattilan nesteen sekaan. Mielestäni tällä tavoin liemestä tulee liian suolaista ja väkevää. Usein olen laimentanut seosta reippaasti vedellä. Tällä kertaa sihtasin pippurit ja sinapin siemenet jauheesta suoraa kattilaan, mutta varsinaisesta suola-natriumbentsoaatti-seoksesta otin vajaa 1/2 dl määrästä pois. Lopputuloksena selvästi parempi maku.


Liemitä kurkkupurkit täyteen.


Ja siirrä kylmään. 
Kurkut ovat nautittavissa muutaman viikon kuluttua ja säilyvät viileässä hyvänä ainakin vuoden ajan.


Sitten vaan odotellaan kurkkujen maustumista... :)

Terkuin, Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...