torstai 4. syyskuuta 2014

Kesätunnelmia

No niin!

Ilmeisesti sitä pitäisi kääntää katse tulevaan syksyyn, mutta kesäkuvia selatessa tuli pakottava tarve tehdä vielä yksi kesäpläjäys kaikista ihanista julkaisemattomista kuvista ja resepteistäkin...

Tästä se lähtee, pidä tupeesta kiinni :)

Laitoin auringonkukkia ruukkuun kasvamaan, ihanan hyvä mieli tulee noita kaunokaisia katsellessa... :)


Ihania kesäisiä päiviä ja kesäisiä herkkuja.



Grillailua kaasugrillillä ja nuotiolla...




Ihanat daaliat ovat kukkineet koko kesän, edelleenkin...


Alkukesän kuunliljat...


...sadepisaroineen. 


Keskikesän kukkivia kuunliljoja.


Kyllä se sireeninkin kukka on kaunis, kun sitä pysähtyy katsomaan.


Herneenversoja...


 Mieletön määrä kypsyviä kirsikoita...


Huippukeksintö!!! 
Lasten pieneksi jäänyt liukumäki sopi mahtavasti lasten uima-altaan vesiliukumäeksi... 
Voitte varmaan uskoa mikä riemu ja vedenräiske tästä syntyi... :)


Uimakavereille on vaan käynyt hiukan ohraisesti... ;)


Meillä on pihan perällä tee-se-itse -grilli muurikivistä tehtynä ja tulitiilillä vuorattuna nuotio-osuudelta. Mies valoi siihen vuosi sitten päälle "katon", jossa on kaksi savupiippua, niin ei savuta silmille. Pihagrillissä paistellaan joskus makkaraa, mutta etenkin muurikkalettuja ja tehdään paellaa...

Tässä alla tulossa muurikkalettuja...


Lettuja syötiin jäätelön ja paistettujen banaanien kanssa...


Kesäkurpitsakeitto

1,2 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
n. 1kg kesäkurpitsaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 purjo 
1pkt valion koskenlaskijaa
pippuria, sokeria, tarvittaessa suolaa

Kuutioi kesäkurpitsa ja sipuli. Murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota rasvassa paistinpannulla hetken aikaa. Siirrä kattilaan.
  


 Kaada päälle kuuma vesi ja lisää kasvisliemikuutiot sekä hienonnettu purjo. (itsellä ei purjoa löytynyt kaapista, korvasin sen ruohosipulilla). Kiehuta 10-15 min, varmista kypsyys. 


 Soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskija-sulatejuusto nokareina joukkoon. Sekoita, kunnes sulatejuusto on sulanut. Tarkista maku, pyöristä tarvittaessa sokerilla, suolaa oli mielestäni aivan riittävästi.


Nauti!!


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!!!

Hyvää loppuviikkoa itse kullekin!!

Satu

2 kommenttia:

  1. Hyvää viikonloppua. Kiva toi grilli. Itsekin teen kesäkurpitsoista keittoa usein, sillä se on niin hyvää.

    VastaaPoista
  2. Kesäkurppa-keitto on kyllä tosi hyvää. :) Harmi, että se kuulostaa ja ehkä näyttääkin niin epäilyttävältä, että sitä on vaikea markkinoida lapsille ja miehelle...

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...