sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Pullasolmuja

Heips!

Perheen syyslomaviikko on lopuillaan. Iskä ja lapset ovat lomailleet ja kateellisena olen työpäivän jälkeen aina kuunnellut. mitä porukka on päivällä tehnyt. Kivaa oli ollut uimahallissa ja erityisesti geokätköilemässä. Vaunukin oli ehditty siirtää talviteloille ja auto katsastaa... :) 
(nuo kaksi viimeistä ei aiheuttanut kateuden tunteita... sain loistaa poissaololla!)
Parasta on varmasti ollut iskän kanssa puuhailu. 

Pullasolmuja leivoskelin jo aiemmin, kansallisena korvapuustipäivänä 4.10. 
Korvapuustit aiheuttavat edelleen päänvaivaa, en ole vielä saanut kehitettyä sellaista taikinaa tai pullan muotoa, jotka onnistuisivat hyvin. Siispä olen viime kerrat leiponut näitä solmuja, jotka maistuvat yhtä hyviltä ja onnistuvatkin tasalaatuisesti. :) 


1/2 litran pullataikinan jaoin kolmeen osaan.


Kauli suorakulmion muotoinen ohut levy. 
Voitele voilla, ripottele päälle sokeria/fariinisokeria ja kanelia. Käytin tällä kertaa fariinisokeria.


Taita levy pidemmältä sivulta kahtia.


Leikkaa 2-3cm paloiksi.


Leikkaa palanen vielä halki siten, että toinen pää jää n. 1cm verran kiinni.


Pyörittele molemmat sakarat erikseen rullalle.


Pyöritä vielä nämä kaksi rullaa keskenään rullalle.


Ja sitten tehdään normaali solmu, jätä solmun päät alle piiloon.


Tässä levyllinen solmuja. Kohota, voitele, ripottele päälle sokeriraetta ja paista.


Ja sitten syömään!!


Makoisia pullantuoksuisia hetkiä.

Satu



2 kommenttia:

  1. Komeita pullia. En edes muista, koska olisin viimeksi paistanut pullaa, kun meidän perheessä ei sitä syödä, niin ei sitten tule paistettuakaan. Liisa

    VastaaPoista
  2. Kauniin näköisiä pullia. :) Enpä ole itse koskaan kokeillut tuon mallisia, joten täytyy laittaa kokeilulistalle.

    VastaaPoista