tiistai 27. tammikuuta 2015

Glögijuustokakku, maidoton suklaajuustokakku ja maidoton appelsiinimuffinssi

Hups!

Joulu taisi jo mennä... mutta glögijuustokakun (ja parin muunkin) ohje on päivittämättä... :)

Joulun aikaan kävi kahvittelemassa vieraita, tai no, ihan tuttujahan nuo olivat ;)
Tarjolla oli lähinnä makeita herkkuja. Yksi vieraista oli täysin maidoton, joten muutaman maidottomankin tarjottavan väänsin.

Kuvankäsittelyä olen myös yrittänyt harjoitella eri ohjelmilla viime aikoina, se vuoksi tässä postauksessa on muutamalla tyylillä kuvia... :)


Tarjottavana oli kaneli-ässiä, vihreitä kuulia, pipareita, Fazerminttejä....


Perinteiseen tapaan, valmiita juustokakkuohjeita piti vähän soveltaa. 


Glögi-juustokakku 

150g piparkakkuja
75g voita

4 liivatetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl vettä
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
1tl kanelia
2,5dl vispikermaa

4 liivatetta
3dl Marlin glögitiivistettä
1dl vettä

Murskaa piparkakut ja sekoita sekaan sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, sokerit, sitruunamehu ja kaneli keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Kääntele kerma tuorejuustoseoksen joukkoon. Liota pehmenneet liivatteet vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana kokoajan sekoittaen juusto-kerma -seokseen. Nosta kylmään hyytymään 3-4 tunniksi.

Liota liivatteet pehmeiksi vedessä. Kuumenna 1d vettä kattilassa ja liota liivatteet tähän. Kaada seos glögitiivisteen joukkoon. Jäähdytä hetki, jos seos on vielä kuumaa. Kaada varovasti lusikkaa pitkin glögiseos hyytyneen juustokakun pinnalle. Anna hyytyä vielä muutama tunti kylmässä.

Koristele haluamallasi tavalla.


Alla kuva appelsiinimuffinsseista suklaakuorrutuksella.
Resepti löytyy täältä. 

Kun vaihdat voin reseptissä maidottomaksi leivonta-margariiniksi (esim. hopeinen Sunnuntai), niin resepti on maidoton.



Maidoton suklaajuustokakku

10 digestive-keksiä (maidoton)
50g maidotonta margariinia (esim. hopeinen Sunnuntai)

4 dl maidotonta vispiä (käytin Sunnuntai kuohkea vispi)
200g tummaa suklaata (maidoton)
2 dl sokeria
2 kananmunan valkuaista

Murskaa digestivet pieniksi ja sekoita sekaan sulatettu margariini. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota vispi. Sulata suklaa. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vispi, suklaa ja valkuaisvaahto. Kaada murupohjan päälle. Nosta kakku pakkaseen hyytymään muutamaksi tunniksi ja ota sieltä n. 30min ennen tarjoilua sulamaan. 

Tämä kakku ei ole juustoa nähnytkään, mutta nimesin sen silti juustokakuksi. Kakku ei myöskään tarvitse liivatetta. Kakun voi tehdä pakkaseen hyvissä ajoin ennen käyttöä. Maku on suklainen, mutta kyllä sieltä läpi maistuu tuo maidoton kerma jonkin verran. Muita maidottomia vispejä en ole kokeillut, joten tietoa ei ole, olisiko joku muu valmiste parempi. Esim. jokin soijapohjainen, tämä omani oli kaurapohjainen.


Tarjolla oli tietysti myös juustolajitelma kekseillä ja viinirypäleillä... 
Tuolloin jouluähkyssä ei oikein mitään jaksanut kunnolla maistella, NYT kyllä maistuisi... :)


Glögiä ei taida kaupasta saada muutoin kuin jouluna, mutta muut reseptit käyvät kyllä ympäri vuoden... Ensi joulua odotellessa... :)

Mukavia talvipäiviä toivotellen...
Satu

2 kommenttia:

  1. Olipa herkullisen näköisiä tarjottavia. Juustokakut ovat kyllä niin makuuni ja niitä tuleekin tehtyä. Glögikakkua ei ole tullut tehtyä. Pitäisi kyllä kokeilla joskus. Mukavaa viikkoa toivoopi Liisa

    VastaaPoista
  2. Olikohan tuo glögijuustokakku joku tämän joulun hitti, kun reseptejä tuntui pukkaavan joka puolelta. Tuli tehtyä oma versio ja hyväähän tuo oli. :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...