sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kinkkuvoileipäkakku

Juhlatarjoilut jatkuu...

Oma suosikki-voileipäkakkuni on tämä kinkkuvoileipäkakku. 
Tämä resepti on muistaakseni kahden voileipäkakkureseptin sekoitus, varioitu joka tapauksessa. Alkuperäistä/alkuperäisiä reseptin lähteitä ei itselläni enää ole tiedossa, sen verran kauan sitten olen ohjeen kehitellyt.


Kinkkuvoileipäkakku

18 viipaletta tummaa paahtoleipää
18 viipaletta vaaleaa paahtoleipää

6-7 dl lihalientä kostutukseen

Täyte 1: kahteen väliin
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa
2 dl kermaviiliä
200g kinkkua
1 paprika
sokeria, pippuria, 
silputtua ruohosipulia

Täyte 2: yhteen väliin
2 dl sinappikurkkusalaattia
300g Creme fraichea

Kuorrutus:
200g ruohosipulituorejuustoa
150g Creme fraichea

Koristeluun:
kinkkua, salaatinlehtiä, herneenversoja, persiljaa, paprikaa, viinirypäileitä, pikkutomaatteja....
vain mielikuvitus rajana.


Asettele alimmaksi kerrokseksi 9 tummaa paahtoleipäviipaletta. Aseta alle saman kokoinen pala leivinpaperia, niin mahdollinen kosteus ei pilaa kakkupaperia. Kokoa kakku suoraan tarjoiluastiaan, tämän kokoista kakkua en lähtisi siirtelemään. 

Jos omistat säädettävän reunavuoan, niin käytä sitä alla olevalla tavalla. Olen tehnyt kakun myös ilman reunusta, joten onnistuu niinkin. Kostuta leivät lihaliemellä. 


Tee täyte 1: Pilko paprika ja kinkku (itse käytin savustettua kinkkuleikkelettä). Yhdistä kulhossa tuorejuustot ja kermaliivi sekoittaen ja lisää kinkku, paprika, ripaus sokeria ja pippuria sekä ruohosipulisilppua. Tarkista maku.


Levitä puolet täyte 1:stä alimman paahtoleipäkerroksen päälle .


Lisää päälle sen jälkeen kerros vaaleita paahtoleipiä ja kostuta ne. 


Valmista täyte 2: Yhdistä kulhossa sinappikurkkusalaatti ja Creme fraiche ja sekoita tasaiseksi. Lisää vaaleiden paahtoleipien päälle.

Seuraavaksi jälleen tumma kerros paahtoleipiä + kostutus, joiden päälle loput täyte 1:stä. Päällimmäiseksi kerrokseksi vaaleat paahtoleivät ja kostutus. 

Vuoraa voileipäkakku tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vetäytymään ja maustumaan. Jos mahdollista, niin aseta kakun päälle esim. leikkuulauta ja pieni paino, jotta kakusta tulee tasainen. Jos kakullasi ei ole reunusta, niin aseta paino hyvin pieneksi, ettei kerrokset pursua ulos. 


Täytän kakun aina juhlia edeltävänä päivänä ja annan vetäytyä seuraavaan päivään. Kuorrutuksen teen aina juhlapäivänä, jotta koristeet ovat tuoreita.

Alla kuva vetäytyneestä kakusta.


Tee kuorrutus: Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto ja creme fraiche "vaahdoksi", noin 4-5 minuutin ajan. Levitä kuorrutus ohueksi kerrokseksi kakun kaikille pinnoille.


Koristele haluamallasi tavalla.


Sai jälleen kehuja ja omiakin makunystyröitä miellytti...
Suosittelen.

Satu

4 kommenttia:

  1. Upea kakku jälleen. Kyllä ihan vesi herahti kielelle. Liisa

    VastaaPoista
  2. Monelle tämä kakku on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kovasti, kysymyksesi oli mennyt aivan ohi silmien. Kovasti riippuu siitä, mitä muuta on tarjolla. Jos tarjolla muutakin suolaista, niin sanoisin riittävän 15-20 hengelle. Jos pelkkänä suolaisena, niin ehkäpä 10-12?? Kohtalaisen kookas kakku kuitenkin kyseessä.

      Poista