perjantai 27. helmikuuta 2015

Suklaakakkuja työkavereille

Tervehdys!

Viimeiset puoli vuotta työmatkani on ollut vajaan tunnin mittainen suuntaansa. Olen oppinut tykkäämään pimeässä ajosta lempiradiokanavaa kuunnellen, oppinut ulkoa valvontakameratolppien sijainnit, oppinut säätämään ajoasennon ergonomiseksi ja käyttämään ylimääräisen ajoajan joko uusia visioita suunnitellen tai työasioista irrottautuen. Peuravaara-aluetta on lähes koko matkan, vain kerran olen puolen vuoden aikana nähnyt peuran, mutta kaksi kertaa osunut juuri ojaan ajaneen auton kohdalle. Kummallakin kerralla apua oli jo saatu paikalle, eikä pahasti näyttänyt käyneen.

Työkaverien nimet on opittu, läheisimpien elämästä jotakin muutakin, kuin työasioihin liittyvää opittu. Haikeudella joudun kuitenkin taas hyvästelemään ihanan työporukan. Töitä on tehty pilke silmäkulmassa, hauskaa on ollut, mutta työt on kuitenkin hoidettu kunnialla. 
Lämmin kiitos kaikille!

Perinteitä kunnioittaen leivottiin työkavereille suklaatäytekakkua.



Suklaatäytekakku 
(gluteeniton ja laktoositon)

pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 kkp (n. 1,2dl) kiehuvaa vettä
3dl sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta (voi korvata vehnäjauhoilla)
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri oikein kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi sekaan ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kaada siivilän läpi hiljalleen vatkaten seokseen. Kaada kakkuseos 24cm kakkuvuokaan, joka vuorattu leivinpaperilla tai voideltu ja pinnotettu gluteenittomilla korppujauhoilla. Paista 160 asteisen uunin alaosassa 1 tunnin verran. 

Täyte:
Vadelmahilloa
Suklaatäytettä, jonka seassa pakastettuja kotimaisia vadelmia

Suklaatäyte:
150g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
0,75dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl laktoositonta vispikermaa

Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään tasaiseksi massaksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon tuorejuustoseos ja lopuksi suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin levy vaniljamaidolla (esim. 3dl maitoa, 2tl vaniljasokeria). Omaan kakkuun taisi mennä kostutukseen n. 4dl maitoa...
Kostutuksen jälkeen sivele ohut kerros vadelmahilloa pohjalle ja lisää puolet suklaatäytteestä ja ripottele päälle jäisiä vadelmia. Paina keskimmäinen pohja päälle ja täytä samalla tavalla.
Nosta päällimmäinen kakkulevy paikalleen ja kostuta. Tasaisen pinnan saamiseksi aseta kakun päälle tuorekelmu ja sen päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.

Suklaakuorrutus:
75g tummaa suklaata
0,5dl vispikermaa
nokare voita

Sulata suklaa. Kuumenna kattilassa kerma hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi. Kaada sula suklaa sekaan ja sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute ei tasoitu, niin kuumenna sitä vielä hetki. Lisää vielä pieni nokare voita kiiltoa tuomaan. Anna kuorrutteen seistä hetken ajan ja kaada sitten kakun pinnalle ja tasoita.

Suklaakermavaahto:
Ison kakun kermavaahtokuorrutus vaatii ainakin 6dl kermaa. Pienemmälläkin määrällä pärjää, jos silottaa vain reunat (kuten kuvassa) ja kuorruttaa päällisen reunat. 
Tässä kerman ja kaakaojauheen suhde, tee sen verran, kuin haluat.

2,5 dl laktoositonta vispikermaa
5 rkl O´boy -kaakaojuomajauhetta

 Lisää O´boy kerman sekaan ja vaahdota kiinteäksi vaahdoksi.
Pursota kakun reunoille haluamallasi tavalla.

Tein koristeeksi sokerimassasta muutaman kukan. 
Alla oleva on tehty muotilla ja valkoisesta sokerimassasta pyöritetty ympyrä keskelle.


Ruusut on käsin pyöritetty ilman muottia.


Lopuksi suihkin hieman elintarvikekimalletta koristeiden päälle.


Sain työpaikalta läksiäislahjaksi mielettömän ihanan orkidean... yksi ehdoton suosikkini!!!


Yritin amatöörin taidoillani kuvata tuota kauneutta....  


...mutta kamerassa täytyy olla jotakin vikaa, kun en saa sitä ikuistettua linssin läpi haluamallani tavalla!!! ;)


Myös herra Hakkarainen muutti meille muistona työkavereilta.   


Lopuksi vielä kuva viime viikon synttäripäivänä töihin leivotusta Suklaajuustokakusta, jonka resepti löytyy täältä.


Uudet tuulet kutsuvat, tällä kertaa työpaikka saattanee olla ihan pysyvääkin laatua... :)

Ihanaa viikonloppua!

Terkuin, Satu


7 kommenttia:

  1. Täällä on ajeltu töihin pidempää matkaa puolisen vuotta. Viime syksynä tein tovin 2-vuoroa ja heti ekana iltavuorona keskellä tietä seisoi pari kappaletta peuroja - onneksi pääsin koukkaamaan niiden välistä, jarruttaa en olisi ehtinyt...nyt olen onneksi jo päässyt "pimeän tien kammostani" :-)

    VastaaPoista
  2. Oih, miten upean kakun olet taas saanut aikaan. Varmasti on haikeaa hyvästellä työkaverit, mutta kohti uusia tuulia. terkuin Liisa

    VastaaPoista
  3. Sanna, huh, mikä työnaloitus. Sen jälkeen kyllä varmasti on näkevinään peuroja joka puolella. Onneksi ei käynyt pahemmin.

    Kiitos, Liisa. Niinhän se elämä menee, kohti uusia tuulia... :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Satu sinulle yhteisestä ajastamme työnmerkeissä! Olet mahtava ihminen! Kaikkea hyvää sinulle uusiin tuuliin, jatka samaan sydämelliseen malliin sekä työssä että vapaalla!

    Mari

    VastaaPoista
  5. Vihdosta viimein ehdin kirjoittamaan kun on niin kovin pitänyt kiirettä taas :-) Kovasti jäi harmittamaan kun en ehtinyt kakkua maistamaan. Vielä enemmän kyllä jai harmittamaan kun en muistanut tulla edes hyvästelemään kun lähdit :-( Joka tapauksessa oikein mukavaa jatkoa työelämässä ja kaikessa. Me oltaisiin kyllä pidetty sut täällä. Uskallan puhua koko työryhmän puolesta. Toivottavasti joskus vielä tavataan :-) Tsemppiä uusiin työkuvioihin.
    Toivoo, Iris

    VastaaPoista
  6. Oli kyllä NIIN mukava työjakso, että sitä ja teidän juttuja on mukava muistella. Työilmapiiri oli mitä loistavin ja sujahdin sinne sekaan, kuin kotiini... :) Hyvästit on tylsiä, ihan hyvä että muistat mut hymysuin kuin pillittämässä... :) Mukavaa kevättä, pitäkää lippu korkealla jatkossakin!!! :)

    VastaaPoista