tiistai 28. huhtikuuta 2015

Gluteeniton vaalea kakkupohja

Heips!

Löysin Kinuskileipomosta aivan mahtavan gluteenittoman täytekakkupohjan reseptin. 
Kaksi kertaa olen tehnyt ja molemmilla kerroilla onnistunut. 
Pohjassa on myös hyvin makua.

Gluteeniton vaalea täytekakkupohja

150g voita
3,5 dl sokeria
3 munaa
3,5dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (käytin Sunnuntai)
1,5 dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl kädenlämpöistä maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten seokseen. Lisää maito ja kuivataineet sihdaten sekaan.

Voitele 24 cm kakkuvuoka ja kuorruta gluteenittomilla korppujauhoilla tai vuoraa kakkupohja leivinpaperilla pohjan ja reunojen osalta.



Kaada kakkuseos vuokaan ja paista uunin alaosassa 160 asteessa 1h 10min.
Anna seistä hetken vuoassa ja kumoa jäähtymään.


Leikkaa kolmeen osaan.


Täytä ja kuorruta.

Terkuin, Satu

3 kommenttia:

  1. Täytynee kokeilla. Vaikuttaa herkulta ja helpolta. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Satu ohjeesta. Pitää laittaa muistiin, sillä piakkoin tulee vieraita ja yksi vaatii gluteenitonta. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
  3. Hyvä, että menee jakoon. Olin tosi tyytyväinen lopputulokseen.

    VastaaPoista