maanantai 27. huhtikuuta 2015

Pikku-pizzat ilman juustoa

Heips!

Pojan 8-vuotissynttärit vietettiin sukulaisten kesken pari viikkoa sitten.
Tarjolla oli mustikka-täytekakkua, mango-juustokakkua, mudcakea, pikku-pizzoja ja lohi-hyydykekakkua. 


Seuraavat bloggaukset sisältävät sitten vaan reseptejä, joten valitan... :)

PIKKUPIZZAT
(maidoton, laktoositon)

Ensin tehdään pizzataikina, ohje löytyy täältä.



Sitten keitellään hyvä tomaattikastike haluamistasi ainesosista. 
Omassani oli:
Tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia
2 kynttä valkosipulia
1-2 sipulia
yrttimaustetta
salsaa
ketsuppia
mustapippuria
sokeria
suolaa
Anna hautua miedolla lämmöllä n. 30min. Mielestäni paras tomaattikastike on tulisen makeaa.


Kun pizzataikina on noussut ja kastike muhimassa, niin kaulitaan joko pienistä taikinapaloista pikku-pizzoja tai sitten kaulitaan iso taikina levy, josta otetaan esim. juomalasilla pyöreitä taikinapaloja. Näitäkin paloja joutui hieman vielä levittelemään sormin, sillä hetimmiten vetäytyy pienemmäksi.


Sitten reilusti tomaattikastiketta päälle ja sen jälkeen haluamasi täytteet.
Omissani oli täytteenä mustia oliiveja, kinkkua, paprikaa ja ananasta.
Päälle ei lisätä juustoa, ne paistetaan sellaisenaan 225 asteessa reilu 10min, kunnes ovat kypsiä.


Tarjoillaan tuoreiden yrttien kanssa. 
Laitoin pizzojen päälle basilikan ja rucolan lehdet sekä tuoreen tomaatin siivun. 


Oli kyllä tosi hyvää ja nuo rehut siinä päällä sopivat tosi hyvin.

Satu

2 kommenttia:

  1. Onpa taas herkkuja! Hyvän näköisiä pizzoja. Anna tulla vaan lisää reseptejä. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
  2. Vähän epäsuhtaisen näköisiä perfektionistille, mutta kun maku oli kohdallaan, niin ei voinut valittaa... :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...