keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Lohi-hyydykekakku

Heips.

Viimeinen, mutta ei vähäisin synttärikakku...
Yksi uusi suosikkini. 
Variaatio kinuskikissan ja Maku-lehden versioista.



Lohi-hyydykekakku

Pohja:
185g hapankorppuja (Oululaisen 2x pikkupakkaus)
100g voita
5 rkl maitoa kostutukseen

Täyte:
5 kpl liivatelehtiä
250-300g kylmäsavulohta
1 ruukku tilliä
4dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa
1/2 punasipulia
mustapippuria
2-3rkl sokeria
1/2 dl sitruunamehua

Murskaa hapankorput esim. morttelissa tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta maidolla tasaisesti.

Laita liivatelehdet likoamaan. Hienonna monitoimikoneessa tai käsin tai saksilla kylmäsavulohi pieneksi silpuksi, älä tee mössöksi, jos teet monitoimikoneella. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuustot ja lisää kerman sekaan. Lisää lohisilppu ja hienoksi silputtu tilli ja punasipuli. Maista sipulia, jos on väkevän makuista, niin vähennä määrää. Mausta sokerilla ja pippurilla. Liota liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun ja sekoita hyvin muun täytteen joukkoon. Tarkista vielä maku ennen vuokaan kaatamista. Tarvittaessa lisää sokeria tai sitruunamehua. Kaada pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin n. 3 tunnin ajaksi. Koristele haluamallasi tavalla.


Tämä sai kyllä kehuja, itsekin tykkäsin.
Huh! Nyt on synttärikakut päivitetty.

Satu

6 kommenttia:

  1. Lohihyydykekakku on yksi suosikeistani :) Näyttää taas sinulla onnistuneen. Olet sinä kyllä melkoinen leipuri :) terkuin Liisa

    VastaaPoista
  2. On kyllä hyvää ja aika nopea ja helppo tehdä hyydytettynä versiona. :)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa maukkaalta! Harmi ettei ohjetta voi kopioida.

    VastaaPoista
  4. No, pistipä ajattelemaan tuo Elämää Onnenpähkinässä -kommentti. Tietysti toivon, että joku hyötyy testaamistani resepteistä, huonoja en tänne edes laita. Siispä "ethän kopioi sisältöäni" -gadget on nyt poistettu ja aineisto vapaasti kopioitavissa. :)
    Ethän lainaa kuvia ilman lupaani.

    VastaaPoista
  5. Tämä lohihyydyke oli tosi hyvä itse koristelin sen kirjolohen mädillä vedin lastalla päälle ja sitruunalla suosittelen tätä reseptiä.

    VastaaPoista