tiistai 30. kesäkuuta 2015

Vadelma-suklaa -juustokakku

Heips!

Valmistujaisjuhliini valmistui keväällä vadelma-suklaa -juustokakku, jonka ohjeen bongasin Tarun taikakakut blogista. Alkuperäinen ohje täältä.

Perinteitä noudattaen tein taas muokkauksia kakkuun.
Oma versioni on alla.


Vadelma-suklaa -juustokakku

Pohja:
12 Digestive-keksiä
50g voita

Suklaatäyte:
150g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 liivatetta
2rkl vettä

Vadelmatäyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
150g vadelmia 
1 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatelehtiä
1/2 dl vettä

Suklaaganache:
100g tummaa suklaata
37g maitosuklaata (pikkupatukka)
0,75dl kermaa
nokare voita

Murskaa digestive-keksit ja lisää sulatettu voi. Painele leivinpaperilla pohjustetun 24cm irtopohjavuoan pohjalle. 

Laita liivatteet likoamaan. Sulata suklaa. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen tuorejuustoon. Vatkaa sokeri ja valkuainen vaahdoksi. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi. Sekoita tuorejuusto vispikerman sekaan tasaisesti, lisää valkuaisvaahto. Lisää lopuksi suklaa. Sulata liivatelehdet kuumennetun veden joukkoon ja lisää muun seoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kun suklaapohja on hyytynyt, niin aloita vadelmatäytteen teko. Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, notkista tuorejuusto sokereilla ja lisää kerman joukkoon. Soseuta vadelmat (käytä kotimaisia) (itse laitoin vadelmamäärän ihan summassa, koska vaaka ei toiminut) ja lisää joukkoon. Liota liivatteet lämmitettyyn veteen ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte varovasti edellisen täytteen päälle ja tasoita pinta. Laita jälleen hyytymään useammaksi tunniksi, mieluusti seuraavaan päivään.


Kun vadelmakerros on hyytynyt, niin valmista suklaaganache. Sulata suklaat. Kuumenna kermaa hieman kädenlämpöä kuumemmaksi, nosta kattila pois levyltä ja lisää suklaat joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Nosta kattila tatvittaessa hetkeksi takaisin, jos suklaa jää kököille, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi voinokare. Anna hieman jäähtyä, jottei vadelmakerros ala sulaa ganachea levitettäessä. Levitä seos juustokakun pinnalle, anna valua yli muutamasta kohtaa.


Koristele haluamallasi tavalla, itse rouhin pinnalle tummaa suklaata.

Suuritöinen kakku, 
mutta oli kyllä hyvää ja suklaaganache teki kyllä kivan viimeistelyn kakulle.


Suussa sulavin terkuin, 
Satu


2 kommenttia: