lauantai 18. heinäkuuta 2015

Väskin seikkailusaari

Heips!

Kävimme heinäkuun alussa Naantalissa Väskin seikkailusaarella. Halusin tehdä paikasta ihan oman postauksen, koska mistään ei tuntunut löytyvän kunnollista tietoa paikasta.
Väskin kotisivuilla oli muutamia kuvia paikasta, mutta jotenkin olisi halunnut lisätietoa.
Hintaa paikalla oli 23 euroa/hlö (2-vuotiaasta vaariin), joten ei ihan halpaakaan lystiä.
Useilla keskustelupalstoilla paikka oli haukuttu.

Meidän vierailupäivänä paistoi aurinko täydeltä terältä ja helleraja oli rikottu. Mukana menossa siis 5- ja 8-vuotiaat lapset, äippä ja iskä. Tämä kirjoitus on tehty ilman yhteistyökuvioita, joten voitte luottaa siihen, että teksti ja mielipiteet ovat aivan omiani... :)

Saarelle mentiin "merirosvolaivalla", joka lähti Naantalin sataman Muumimaailman puoleisesta reunasta, matka kesti vajaa 30 minuuttia. Matka kuului hintaan. Ihan hauska kokemus sekä itselle että lapsille, tosin lasten mielestä matka kesti liian kauan.


 Saaressa sai omaan tahtiinsa kiertää pisteitä, joissa oli jokaisessa jokin tehtävä ja vastausvaihtoehdot. Kartan sai lippujen oston yhteydessä mukaan. 
Kuvia en jokaisesta pisteesta ottanut, mutta ehkäpä niistä tärkeimmistä.

Alkupään tehtäväpisteellä oli kullan huuhdontaa. Meidän vateihin ei kultaa uiskennellut, mutta kaksi muuta samaan aikaan hippuja etsinyttä sai saalista. Lapset (ja iskä) olivat kyllä ihan tohkeissaan ja täysillä mukana.


Saaren keskellä kiersi luontopolku, jonka varrella saattoi nähdä myös kukkia... :)
  (ja kimalaisia)


Yksi tehtävä oli ratasten järjestely. Tämä rasti oli kyllä turhankin helppo, kun ratasten kuluttamat ympyrät alla olevaan vaneriin paljastivat oikean järjestyksen... :/


Yhdellä rastilla oli kaksi erilaista köysirataa, joissa oli kuitenkin oudot painorajoitukset. Pienempään rataan pääsi yli 25kg ja isompaan yli 30kg painavat. Olikohan niissä yläpainorajaa... en muista. 
Eipä noita kukaan valvonut, joten olisihan tuo meidän pieninkin voinut niistä laskea...


Eräällä rastilla oli tällaisia hauskoja puumajoja, joista piti etsiä asioita. Noita taisi olla neljä kappaletta.


Lasten yksi suosikki oli puhallusputki-rasti. Tehtävänä oli puhaltaa putkeen, johon oli asetettu ammus ja osua ammuksella tuohon pääkalloon. Eri osioista sai eri määrän pisteitä. Meidän 5-vuotiaalle tuo tehtävä oli liian vaikea, mutta 8v suoriutui hyvin.


Puolessa välissä saarta oli piha, jossa oli mm. kaneja...


...lampaita ja possuja. Näiden ruokkimisessa ja ihastelemisessa kuluikin tovi.


Samalla alueella oli nuotiopaikkoja ja kota, joissa pystyi paistamaan omia eväitään. Tuli oli valmiina ainakin silloin, kun me olimme paikalla.

Samalla aukiolla sai myös painaa rahan (maksusta) ja tehdä veneen (maksusta).


Uimaranta sekä ilmeisesti myös sauna oli saman aukion reunassa ja siellä näytti porukkaa olevankin uimassa.

Yhdessä toimintapisteessä oli palikkaleikkejä, joista meidän lapset kyllä ihan vielä innostuivat, mutta en voi kyllä kuvitella ala-asteen viimeisimmiltä luokilta olevia enää tuolla leikkimässä.


Yksi pojan suosikeista oli jousipyssyllä ampuminen. Ohjaaja neuvoi vieressä oikeaoppisen otteen ja nuolen asettelun kanssa. 


Toinen ehdoton suosikkirasti oli kalliokiipeily...


...ja sieltä laskeutuminen. 5-vuotias ei uskaltanut kiivetä, mutta tämä vanhempi olisi mennyt toisenkin kerran.


Pienimuotoinen kiipeilyrata löytyi saaren loppuosista...


...ja vei korkealle lintutorniin, josta sai ihailla maisemia.


Viimeisenä kiipeiltiin hämähäkin verkossa...


Noh, kaiken kaikkiaan mukava reissu. Meillä kierrokseen kului 2,5 tuntia, matkoineen 3,5 tuntia. Pysähdyimme välipalalle puolessa välissä, emme käyneet uimassa tai paistelemassa ruokaa, jolloin aikaa olisi mennyt enemmänkin. Väkeä oli aika vähän, rasteille ei juurikaan tarvinnut odotella.

Saaren kohderyhmää ovat mielestäni 5-10-vuotiaat, parhaiten soveltuu 7-9 -vuotiaille. Jos haluat lapsille puuhapäivän, jossa he touhuavat luonnossa ja pääsevät itse tekemään ja kokemaan, niin valitse tämä! Ei ole vaihtoehtoinen kohde verrattuna huvipuistoon. 

Hinta oli mielestäni aika suolainen... 92 euroa 4 hlön perheeltä.

En kuitenkaan ole pettynyt kohteeseen. Lapset viihtyivät, mikä oli tietysti pääasia.
Menisinkö uudelleen... ehkä en.

Toivottavasti sinä ja perheesi viihdyt Väskin seikkailusaarella... :)

Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...