maanantai 17. elokuuta 2015

Aamiaislimppu

Heipsan!

Viimeisimmässä Leivotaan-lehdessä oli hyvän kuuloinen ohje limppuun, jonka taikina laitetaan illalla vuokaan kohoamaan ja aamulla suoraan uuniin paistumaan.

Tällä ohjeella saa siis höyryävän kuuman aamiaisleivän nopeasti aamulla.
Parasta tuoreeltaan!



Aamiaislimppu

10g tuorehiivaa
3dl kädenlämpöistävettä
1 rkl hunajaa
1,5 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
(1 tl leipämaustetta)
1 dl ruissihtijauhoja
n. 6dl vehnäjauhoja

Kaapista ei löytynyt leipämaustetta, mutta ilman sitäkin tuli oikein hyvää.

Illalla: murenna hiiva kulhoon ja liota veteen. Lisää hunaja, suola, öljy, (leipämauste) ja jauhot. Sekoita puukauhalla joustavaksi taikinaksi. Vuoraa leivinpaperilla 1,5 litran leipävuoka. muotoile taikinasta limppu ja nosta vuokaan.


Kohota taikinaa leivinliinan alla huoneenlämmössä n. 30minuuttia ja nosta tämän jälkeen yöksi jääkaappiin. (laitoin tuorekelmua leivinliinan alle, ettei taikina jäisi kiinni liinaan).
Ota aamulla vuoka jääkaapista ja kuumenna uuni 250 asteeseen.


Paista limppua uunin alimmalla tasolla 250 asteessa 10 minuuttia, laske läpötila 200 asteeseen ja paista vielä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassaan.


Leivoin tätä kertaalleen kotona sunnuntain aamupalalle ja kertaalleen töihin aamukahveelle. 
Kehuja sai. Kyllä tuore leipä vaan on niin hyvää. :)


Terkuin, Satu

3 kommenttia:

  1. No on kyllä niin hyvän näköistä, että pakkohan tuota on kokeilla Tosin saa jäädä jonakin viikonloppuna tehdyksi, sillä ei minulla ole arkiaamuisin aikaa paistaa leipää. Liisa

    VastaaPoista
  2. No viikonloppuna itsekin niitä yleensä paistelen ;)

    VastaaPoista