keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Suppilovahvero-pizza

Heippa!

Maku-lehdessä oli Pizzan teemanumero.
Kokeilinpa tehdä lehden ohjeen mukaan durumvehnäjauhosta pizzapohjan ja täytyy sanoa, että hyvää tuli, plussaa myös helppo käsiteltävyys.


Pizzapohja 3 kpl

12g tuorehiivaa
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
n. 5dl durumvehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lissä suola ja öljy. Lisää vähitellen jauhoja samalla alustaen. (tein yleiskoneella). Kohota lämpimässä n. 30min.
Vaivaa taikinaa pöydällä hetki ja jaa kolmeen osaan. Kaulitse pizzapohjat ja täytä.
Paistetaan 250 asteessa 10-15 min.



Suppilovahvero-pizza

Tomaattikastike
Suppilovahveroita
Sipulia
oliiveja
fetaa
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta

Paista tuoreita suppiksia pannulla hetken aikaa, jotta neste saadaan haihtumaan. 
Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle ja heittele sopiva määrä täyteaineita pizzalle. Päälle viipaloituja kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta. Paistetaan 250 ast. 10-15 min.


Nautitaan hyvässä seurassa kera punaviinin... :)

Satu

2 kommenttia:

  1. Voi nam, suppiloita :) En ole löytänyt ainoatakaan tänä syksynä eikä pakastimessa ole enää vanhojakaan. Näyttää niin herkulliselta. Liisa

    VastaaPoista
  2. No, meidän metsäreissu tuotti juuri tuon pizzan verran suppiksia, että ei ollut kyllä apajat kohdillaan täälläkään... :)

    VastaaPoista