keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kirsikkalikööri

Heips!

Tässä olisi nyt resepti kirsikkalikööriin, joita annoin sukulaisille joululahjoiksi. 
Tuli muuten tosi hyvää. Kirsikkainen ja makea, ainakin omaan makuun sopiva. 
Kirsikat oli omasta puutarhasta, suklaakirsikka-merkkistä. 


Kirsikkalikööri

500g kirsikoita kivineen
500g sokeria 
5 dl viinaa

Huuhtele kirsikat ja poista varret. Kivet saavat jäädä sisälle. 


 Laita kirsikat ja sokeri purkkiin.


Kaada viina päälle.


Laita huoneenlämpöön kaappiin muhimaan n. 2kk ajaksi, ravistele välillä. 
Sihtaa tämän jälkeen seos ja pullota. Säilytä jääkaapissa. 


Likööri kypsyy vielä muutaman kuukauden verran, maku pyöristyy.

Täydellisen hyvää joulun tienoihin nautittuna. 


Säilyy viileässä vuodenkin, mutta meillä ei kyllä säily siihen asti... ;)

Terkuin, 
Satu

6 kommenttia:

  1. Tuotahan on pakko kokeilla, kunhan saisin sitä satoa omasta kirsikkapuustani. Eihän tuo varmasti kovin kauaa "säily" kuten ei se minun tyrnisnapsinikaan. Liisa

    VastaaPoista
  2. :) Niinpä! Nautitaan hyvässä seurassa tai seuranpuutteessa pelkästään, sopii kylmiin pakkasiltoihin sekä leutoihin loskapäiviin... :)

    VastaaPoista
  3. Tein viime vuonna karviaisista likööriä ja onnisui hyvin. Nyt kokeilen kirsikoista. Mistä noin herkullisia pulloja voi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, olisinkohan löytänyt Clas Ohlsonilta... Söpöjä pulloja munkin mielestä! :)

      Poista
  4. Vesi herahti kielelle, kaksi minun herkkua "ominkäsin"samaan polloon! Pitää kokeilla salaa!

    VastaaPoista
  5. Ohje oli muutoin hyvä ja helppo toteuttaa, mutta likööristä tuli aivan liian makeaa. Se maistui sokeriliemeltä. Laimensin valmista likööriä 3 kertaa kirkkaalla viinalla ja silti vielä maistui liian makealta. Kokeilen ohjetta uudelleen, mutta laitan vain murto-osan sokeria. ❤️😃

    VastaaPoista