torstai 11. helmikuuta 2016

Daim-mutakakku

Tervehdys!

Tarun taikakakut -blogissa olen nähnyt tämän reseptin useammankin kerran, nyt löytyi sopiva rako kokeilla. Resepti löytyy myös täältä.



Daim-mutakakku

200g voita
200g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
(1tl leivinjauhetta)

Sulata voi ja suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon jäähtynyt suklaaseos. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista 200 ast. uunissa alatasolla 15minuuttia. Jäähdytä hyvin, mielellään yön yli jääkaapissa.
Oman kakkuni unohdin muutaman minuutin liian kauaksi uuniin, mutta ei mennyt pilalle :)

Kermavaahto:
2,5 dl Flora vispiä
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl tomusokeria
2 tuplapakkausta (á 56g) Daim-suklaata

Vaahdota kerma, lisää sihdaten tomusokeri ja kaakaojauhe sekaan. Murskaa Daim-patukat ja lisää 3/4 murskasta kermavaahdon joukkoon. 


Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Yritin itse pursottaa iso-suisella tyllalla ruusukkeita, mutta niin ne vaan Daim-murut täyttivät suurimmankin tyllan suuaukon... Reunapallot pursotettu pelkällä pursotinpussilla... :)


Ripottele loput Daimit koristeeksi.


Hyvää oli!!! 

Satu

4 kommenttia:

  1. Voi tätä on tullut tehtyä vaikka ja monta ja tää on niiiin taivaallista. SUloista viikonloppua Satu

    VastaaPoista
  2. Voi Satu, taasko siellä herkutellaan <3 Näyttää kyllä niin hyvältä taas, että tekisi mieli lohkaista pikku palanen. Hyvää ystävänpäivää sinulle Satu <3 tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka päivä on herkkupäivä... ;) Noo, synttäritarjoiluja nämäkin... Ei oo kyllä mutakakun voittanutta, joten tarjoilisin kyllä palasen mielelläni. :) Hyvää ystävänpäivää sinullekin, Liisa.

      Poista