keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Munaton ja maidoton pulla

Tervehdys!

Synttäreillä oli tarjolla myös pullasolmuja, jotka oli tehty maidottomana ja munattomana, eli käytännössä vegaanipullaa... 

Itse tykkään tehdä maidottoman version ihan veteen, tietysti tilalla voi käyttää kaura- tai soijamaitoja. Mielestäni pulla maistuu jopa paremmalta veteen tehtynä, kuin perinteisenä maitopohjaisena taikinana... Kokeile! :)


Maidoton ja munaton pullataikina

5 dl kädenlämpöistä vettä
2,5dl sokeria
1 tl suolaa
1,5 rkl kardemummaa
50 tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
14-15 dl vehnäjauhoja
150-200g maidotonta margariinia

Jos omistat monitoimikoneen, niin tee taikina siinä. Lisää kädenlämpöiseen veteen tuorehiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja hiljalleen samalla alustaen. Lisää lopuksi sula margariini. 
Anna kohota n. 30min.

Leivo pulliksi, korvapuusteiksi tai solmuiksi (ohje täällä)

Tällä kertaa solmuja oli leipomassa myös 6v-neito, näppärästi näytti sujuvan tuo solmujen pyörittäminen.

 

Kohota valmiit pullat hyvin.
Voiteluun käytin kananmunan sijasta siirappia, jota ohensin vesitilkalla. 
Raesokerit pinnalle ja paistetaan 225 asteessa.


Kauniin värisiä pullia tulikin, vaikka kananmunaa ei käytettykään.


Ja sitten herkuttelemaan!

Terkuin, Satu

2 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...