torstai 3. maaliskuuta 2016

Terkut Kuusamosta

Tervehdys!

Toissa viikolla vietimme aikaistetun hiihtolomaviikon Kuusamossa.
Olipas kiva loma, kun saimme lomailla ennen ruuhkaviikkoja. Minnekään ei tarvinnut jonottaa ja paikoin oli niin autiota, että pohdittiin kuinka yrityksen pito voi kannattaakaan...  :)


Meillä oli vuokrattuna paritalon puolikas Holiday club resortsin alueella, Kuusamon tropiikin  läheisyydessä. Mökki oli oikein kiva ja toimiva. Plussaa kuivauskaapista, joka surrasikin jokaisen päivän päätteeksi. Tuollainen kun olisi kotonakin... ;)

Etukäteen jännäsin kahta asiaa, pohjoisen pakkaslukemia ja lasten terveyttä, kun mahatauti- ja influenssakausi näyttivät jylläävän. Kumpikaan ei onneksi tuottanut harmia. Pakkasta oli sopivat 4 astetta ja terveenä olivat.


Lumiset maisemat olivat kyllä niin kauniita ja hiihtäminenkin tuntui maistuvan... Pitäisköhän joskus  kokeilla tuota hiihtoa ihan täällä etelämmässäkin... ;)
  

Kahtena päivänä kävimme hiihtämässä, toisena päivänä hiihdimme Rukalla, josta nämä kuvat on napattu.


Pojat hiihtivät hieman pidemmän lenkin, me tytöt mentiin pienimmän ehdoilla hieman lyhyempi. Evästaukoa vietettiin kodalla makkaranpaiston  ja kuuman mehun merkeissä. Itse hiihdin takaisin hakemaan autoa, joten omakin hiihtoreissu sai sitten sopivasti pituutta.


Yhtenä päivänä lilluimme Kuusamon tropiikin kylpylässä, toisena päivänä kävimme keilaamassa. Yllättävän hyvin tuo pieninkin jaksoi keilapalloa vieritellä.



Rukan rinteillä kävimme kahtena päivänä laskettelemassa. Lapsia ei olisi saanut rinteistä millään lähtemään, aikamoisia hurjapäitä ovat molemmat. Ihan luksusta oli tuolihissit, jolloin matka huipulle sujui kivuttomasti. Pikkuneidin kanssa yhden nousun tein ankkurihissi omien polvien takana ja se yksi kerta noissa pitkissä rinteissä oli ihan tarpeeksi. :)




Rinteet olivat kyllä kauneimmillaan illalla, kun pimeys laskeutui.


 Kirkkaana päivänä maisemat olivat kyllä hienot, mutta eihän niitä saa vangittua kuvaan, varsinkaan kun kamerana oli pikkupokkari.


Yhtenä, selkeänä iltana revontulet leikkivät taivaalla.


Hassua, kuinka koko taivas voi hetkessä olla täynnä valojen leikkiä ja hetken kuluttua taas ihan musta. Kuvat miehen ottamia.


Loman aikana juhlittiin myös omaa synttäripäivää. Mies oli hankkinut kylpylästä lahjaksi nuorennushoidon... ;) Oli kyllä niin rentouttava aromaterapiahieronta, että kaksi kertaa heräsin omaan kuorsaukseeni ... :) hehheh! Ehkäpä siis nuorempana, ainakin rentoutuneena, hiihtelin ulos hoidosta... :)


Lapsille oli luvattu päivä Angry birds -seikkailupuistossa, jossa sitten vietimme viimeisen päivän. Kyllähän nuo siellä riekkuivat, poitsu ennemminkin tietokonepelien puolella, mutta nuoremmalle kelpasivat ihan perinteiset aktiviteetit.

Eihän tuo kyllä kovin suuri ollut ja miinuksena se, että myös vanhempi joutui maksamaan pääsylipun. Täytyihän sitä sitten rahan edestä vähän laskea köysiradalla ja touhuta mukana...



Mutta tuonne kiipeilyhärveliin en sentään lähtenyt, vaikka nuorentunut olinkin...


Olipahan aktiivinen loma. Ei paljoa tullut kämpillä notkuttua. Saunassa käytiin joka ilta, kotona ehkä kerran kahdessa viikossa... :) 

Ai niin, pääsin shoppailemaan vielä Pentikin Outlet-myymälään (tosin omilla rahoillani). Alunperin suunnittelin käyntiä Posiolla Pentikin tehtaanmyymälässä, mutta tunnin ajomatka tällä kertaa rajoitti käynnin pois suunnitelmista.

Ihanaa oli! Täytynee muistaa lomailla useamminkin.
Hyvää loppulomaa hiitolomalaisille ja niille jotka ensi viikolla lomailevat.

Terkuin, Satu

4 kommenttia:

  1. Tuttuja maisemia!! Mekin lähdemme lomailemaan pohjoiseen, mutta Leville. Posiollakin olen käynyt ja kyllä suosittelen, sillä niin paljon siellä on nähtävää Pentikin historiasta ja kaikkea kivaa ostettavaa. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
  2. Hyvää lomaa teillekin, toivottavasti ulkoilusäät suosivat vielä ensi viikollakin. Itsekin olen Posiolla käynyt muutama vuosi sitten ja mieluusti olisin sinne tänä vuonnakin mennyt... Mutta milläs ylipuhut yhden miehen ja kaksi lasta, jotka mieluummin viettävät ajan ulkoillen... ;)

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuulloinen loma! Ja hienoja kuvia! <3
    Vai nuorennushoitokin! :D No, hemmottelu on aina paikallaan.
    Iloista oloa ja terveyttä teille maaliskuuhunkin!

    VastaaPoista