keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Jauhelihapiirakka gluteeniton, maidoton, vähämunainen

Heips!

Synttärijuhlissa meillä on yksi gluteeniton ja yksi maidoton vieras, oma tyttö on maidoton, vähäiset määrät kananmunaa sopivat. Heitä ajatellen kehittelin oman suolaisen piirakan.



Jauhelihapiirakka 
gluteeniton, maidoton, vähämunainen

150g maidotonta margariinia (hopeinen Sunnuntai)
2dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Sunnuntai)
1 dl perunahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet sekaisin. Pehmitä margariini ja lisää kuivat aineet sekaan hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kylmä vesi. Painele gluteenittomien jauhojen kanssa piirakkavuoan pohjalle. Itse halusin tehdä pikkupiirakoita, joten painelin muffinssipellin pohjalle.


Aseta folioreunus tukemaan reunoja ja esipaista 225 asteessa n. 10min. 

Paistetun pohjan päälle levitetään kerros ketsuppia tai salsa-ketsupin seosta.
Täytetään jauhelihalla, sipulilla, paprikalla.


Päälle kaurakermaa ja pieni ripaus valkuaista sekaan. 
Suhdetta en osaa sanoa, näihin pikkupiirakoihin kului alle 1dl kaurakermaa, mutta jos teet ison piirakan, niin tarvitset 2dl kermaa. Nämä hyytyivät pienellä määrällä valkuaista, mutta ison piirakan hyytymisestä yhdellä kananmunalla en osaa sanoa.


Paistetaan 200 asteessa 20-30min. 

Olivat tosi ihanan makuisia, ei olisi uskonut syövänsä ton-ton -ruokaa.
Ja mikä parasta, kelpasi kaikille erityisruokavalio-vieraillekin.


Satu

2 kommenttia:

  1. Hei,
    kiitos ihanasta reseptista!
    Mitä luulet, voisikohan tuon kaurakerman korvata kookoskermalla? Vieraalla tosi paha keliakia, eikä siedä edes kauraa
    t:Kiira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, kysymys oli vilahtanut ohi silmän... Soijakermalla voi ainakin korvata, kookoskermaa en ole kokeillut, mutta miksei.

      Poista