perjantai 9. syyskuuta 2016

Kantarelli-pekoni -piirakka (gluteeniton)

Tervehdys!

Ihanasta sienisadosta on saanut tänä vuonna nauttia oikein kunnolla. Poimin mökkireissulla pienen pussillisen kantarelleja ja kokonaisen ämpärillisen toivat anoppi ja appi metsäreissultaan... mmmm.


Ennen piirakan tekoa pilkoin sienet pienemmiksi ja paistoin pannulla nesteet pois.  


Aikas pieneen tuo sienipussillinen kuivui... :)


Kantarelli-pekoni -piirakka
28 cm vuokaan 

Pohja on tehty gluteenittomana, mutta saat tehtyä tavallisena korvaamalla jauhot vehnäjauhoilla. Laktoosittoman saat korvaamalla voin, juustoraasteen ja ruokakerman laktoosittomilla tuotteilla

Pohja:
150g voita 
1dl kaurajauhoa 
2dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (tai 3dl vehnäjauhoja)
1dl juustoraastetta
1/2 dl vettä

Nypi pohjan aineet sekaisin. Taputtele jauhoisin käsin taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Muotoile foliosta reunus piirakan reunoja tukemaan ja esipaista pohjaa 
10 minuuttia 225 asteessa.

Alla kuva esipaistetusta pohjasta, gluteeniton versio on hieman tavallista vaaleampi.


Täyte:
  2dl esipaistettuja kantarelleja
1 pkt (n.140g) pekonia
1 punasipuli
1 kesäsipuli varsineen (tai 1/3 purjo)
1/2 paprika
3dl ruokakermaa 
2 munaa
mausteita
juustoraastetta
(ketsuppia/salsaa)

Levitin ensin ohuen kerroksen ketsuppi-salsa -seosta piirakkapohjalle. Pilko pekoni ja paista pannulla kypsäksi. Lisää sekaan myös sienikuutiot, jos et ole niitä juuri esipaistanut. Levitä pekonit ja sienet pohjan päälle ja lisää päälle pilkotut sipulit ja paprika.
 

Sekoita keskenään ruokakerma ja kananmunat, lisää hieman suolaa, pippuria, oreganoa sekaan ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paistetaan 200 asteessa n. 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.


Alla vielä kuva jäähtyneestä piirakkapalasta.


Täytyy sanoa, että oli kyllä hyvää. 
Suosittelen!

Satu

4 kommenttia:

  1. Oi että, ihan kateudesta vihreänä, miten paljon kantarelleja. Näyttää niin herkulliselta tuo piirakka :) Liisa

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä ohjeesta! Toinen vielä uunissa. Nämä menee pojanpojan rippijuhliin. 😊 Nyt onkin hyvä sienivuosi.Pikkasen sovelsin, mutta en paljon. 😊

    VastaaPoista