maanantai 3. lokakuuta 2016

Mokkapalat, munaton (vegaani)

Heips!

Leivoin tuossa taannoin kananmunattomia mokkapaloja tyttärelleni.
(kulkee blogeissa myös nimellä black bomb).

Hieman muuntelin alkuperäistä ohjetta, jonka löysin Tarun taikakakuista, täältä.
Kuorrutuksen tein omalla tutulla mokkapala-kuorrutteella.

Alkuperäisen ohjeen pohja oli täysin maidoton, mutta tein sen itse maitotuotteilla.
Jos kuitenkin haluat leipoa vegaani-mokkapalat,
 niin reseptissä on suluissa siihen tarvittavat ainesosat.

Tämä on nopea leipoa, vatkainta ei tarvita ollenkaan. Itse ajattelin heti, että tämä on oikein passeli ohje mökillä leipomiseen, kunhan huomioi hieman erikoiset raaka-aineet mukaan (mm. etikka). 


Mokkapalat (pellillinen)

8,5 dl vehnäjauhoja
5,5 dl sokeria
6 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

2 rkl valkoviinietikkaa
150g voita sulatettuna (1,5dl öljyä tai 150g maidotonta margariinia)
5,5 dl maitoa (vettä)

kuorrute:
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kahvia
4rkl sulatettua voita (maidotonta margariinia)


Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita seuraavaksi nestemäiset ainesosat keskenään.
Lisää nestemäiset aineet kuiviin aineisiin ja sekoita kauhalla tasaiseksi. 


Kaada pellille ja paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia. 
Vaikka pinta tummuu, niin tarkista kypsyys tikulla.


Valmista sitten kuorrutus. Sihtaa tomusokeri ja kaakaojauhot kulhoon, lisää vaniljasokeri. Lisää lopuksi kahvi ja voi ja sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, lisää nestemäisiä ainesosia 1rkl kerrallaan.


Levitä kuorrute hieman lämpöisen pohjan päälle ja ripottele pintaan heti nonparellit. 

Jos mahdollista, niin leikkaa vasta jäähtyneenä, 
jolloin leikkausjäljestä tulee kauniimpi, kuin alakuvan mokkapalasta... :)  


Pohja kohosi uskomattoman hienosti ottaen huomioon, että kyseessä on kananmunaton piirakka. Maistui koko perheelle, tätä leivon uudelleen!

Terkuin, Satu

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Piti kyllä kaksi kertaa katsoa, että valkoviinietikkaa, mutta varmasti se siihen sopii. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, etikka ja sooda saavat aikaan leivonnaisen kohoamisen, kun kyseessä on munaton leivonnainen. Ei maistu etikalle... :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...