lauantai 11. helmikuuta 2017

Kalkkunavoileipäkakku

Tervehdys.

Seuraavaksi vuorossa voileipäkakku. 
Alkuperäinen resepti on Kinuskikissalta, täältä, hieman muokkasin ohjetta.


Kalkkunavoileipäkakku 
(vähälaktoosinen)

24 viipaletta täysjyvävehnäpaahtoleipää

Täyte:
300g kalkkunaleikkelettä
1/2 ruukku basilikaa
3/4 dl ruohosipulisilppua
1 tlk ananasmurskaa
2 dl kurkkusalaattia
1 punainen paprika
1 rkl sinappia
200g valkosipulituorejuustoa
20g ruohosipulituorejuustoa
100g maitorahkaa

Kostutus:
3 dl maitoa
3,5 tl kasvisfondia

Kuorrutus:
100g maitorahkaa
200g ruohosipulituorejuustoa
1/2 dl majoneesia

Koristelu:
Vihreitä viinirypäleitä
Kalkkunaleikkelettä
herneenversoja
persiljaa

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois, asettele tarjoilualustalle 2x3 paahtoleipää vierekkäin. Kostuta. Valmista täyte pilkkomalla kalkkunaleike, paprika, basilika ja ruohosipuli. Sekoita silputut aineet kulhossa, lisää kurkkusalaatti ja ananas. Sekoita keskenään toisessa astiassa tuorejuustot, maitorahka ja sinappi ja lisää silputtujen aineiden joukkoon. Levitä 1/3 täytteestä leipien päälle ja paina päälle toiset 6 leipäviipalettä ja kostuta. Toista kerroksia, kunnes päällimmäiseksi jää leipäkerros, joka 
 kostutetaan. Vuoraa tuorekelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.


Valmista kuorrutus vatkaamalla kuorrutusaineet keskenään sekaisin. 
Levitä kuorrutetta ohut kerros kakun päälle.


 Koristele lopuksi haluamallasi tavalla.


Täyte maistui valmistusvaiheessa todella hyvältä, mutta jotenkin lopputulos jäi mielestäni hieman platkuksi (varsinkin, kun vertasi tekovaiheen makuun). Jälkikäteen pohdittuna kakun kostutus olisi ehkä ollut järkevämpää tehdä lihaliemellä, olisi tuonut hieman lisää makua kakun neljään leipäkerrokseen maito-kasvisfondin sijaan. :)

Terveisin, Satu

4 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...