tiistai 7. maaliskuuta 2017

Ihana mustikkajuustokakku (gluteeniton ja vähälaktoosinen)

Tervehdys!

Niin ne viikot vaan vilahtelee. Viikonloppuisin on ulkoiltu lasten kanssa ja nautittu ihanasta auringosta. Jonkinlainen kevätväsymys tuppaa vaan heti pintaan, kun aurinko näyttäytyy kaamoksen jälkeen... haukotus! Mutta jotakin on kuitenkin saatu toteutettua... :)


Tätä reseptiä olen tässä viime aikoina kehitellyt ja nyt se tuntuu täydelliseltä...

Mustikkajuustokakku 

Pohja:
1 pkt gluteenittomia digestivekeksejä
50g voita

Täyte:
2,5 dl flora vispiä
250g laktoositonta mascarpone-juustoa
2 valkuaista
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä
1/4 dl vettä

Kiille:
5 dl jäisiä mustikoita
1 rkl vettä
1,2 dl hillosokeria
1 liivatelehti

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Painele 24cm irtovuoan pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleella tai reunakalvolla. 

Laita täytteen liivatteet pehmenemään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi, lisää mascarpone. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää kermaseokseen. Lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sulata liivatteet kuumennettuun vesitilkkaan ja kaada täytteen sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja aseta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 


 Laita liivatelehti veteen pehmenemään. Kaada jäiset mustikat ja vesi pieneen kattilaan ja kuumenna. Kun mustikat alkavat sulaa, kaada hillosokeri sekaan ja keitä 5-10minuuttia. 


Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä joko itsekseen tai vesihauteessa. Kun seos on hieman jäähtynyt, niin lisää liivatelehti seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada haalea mustikkaseos jähmettyneen täytekerroksen päälle ja aseta vielä tunniksi hyytymään.


Tavoitteena oli unelmankeveä ja pehmeä juustokerros ja pehmeän valuva mustikkakerros...
...ja sellainen siitä tuli!


Tämä oli ihanaa! 
Suosittelen kokeilemaan, jos pakkasesta vielä mustikoita löytyy... :)

Terkuin, Satu

10 kommenttia:

  1. Herkunnäköistä! Tätä voiskin kokeilla, kun pakkanen pullistelee edelleen viime kesän mustikoista :) Kevätväsymystä täälläkin, mutta eiköhän se tästä. Kivaa viikkoa :)

    VastaaPoista
  2. Herkullista! Kiitos reseptistä, taidan kyllä tätä kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Voi sinua Satu <3 Ihana kakku jälleen. Kiitos ohjeesta. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

    VastaaPoista
  4. Kakku näyttääkin just sellaiselta kuohkealta ja keveältä :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...