sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lamppua ja Moussea

Tervehdys.
Jo vuosi sitten aloitimme etsimään olkkariin uutta lamppua. Valinta jo pelkän tyylin suhteen oli jokseenkin vaikeaa. Kotimme ei todellakaan ole bling-bling -tyyppinen, enemmänkin pelkistetty, mutta kuitenkin lämpöinen. Kaikki kristalli-lamput täytyi heti tyrmätä, vaikka jokunen niistä olisikin ollut mieluisa. Lopulta löysimme yhden aivan ihana, mutta AIVAN liian kalliin pienestä lamppukaupasta. Lamppuja katselin kaikista rautakaupoista, nettikaupoista ulkomaita myöten...

Lopulta oli pakko antaa periksi tälle yhdelle kaunokaiselle, vaikka kukkaroa hiukan kiristikin.

Tadaa! Tässä se on!

Kohtalaisen kokoinen pallo, mutta iltaisin tekee tuota kivaa kuviota kattoon ja tuo epäsuoraa valoa... Me like!

Lamppuostoksen kruunasi karjalanpaisti + punaviini + suklaamousse...



Jokseenkin tylsä ja epämääräisen näköinen kuva suussasulavasta moussesta, mutta kokeileppa itse alla olevalla ohjeella: (alkuperäinen ohje: Tammen uusi keittokirja)

Suklaamousse:

170g taloussuklaata
50g voita
2 keltuaista
(2rkl konjakkia tai rommia)
2 valkuaista
3dl kuohukermaa

Paloittele suklaa ja voi kulhoon/kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä mikrossa tai hellalla. Sekoita välillä. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten haaleaan seokseen. (mausta konjakilla tai rommilla) Vatkaa kerma ja valkuaiset eri kulhoissa vaahdoiksi. Sekoita vaahdot kännellen suklaaseokseen. Hyydytä jääkapissa muutama tunti.

Tästä saat siis helposti myös sokerittoman version vaihtamalla suklaan sokerittomaan,
gluteeniton resepti on joka tapauksessa.

Suosittelen käyttämään Fazerin tummaa suklaata,
ainakin Pandan tumma tuppaa mennä helpommin rakeiseksi...

suklaisin terkuin,
Satu


2 kommenttia:

  1. Toi lamppu on tosi hieno!!
    Mun täytyykin tulla sulta joskus nappaamaan joku resepti ;)

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun poikkesit. Tervetuloa uudelleen!!! :)

    VastaaPoista