Liha.
Jos minulta kysytään, niin nauttisin lihani mieluiten kanan ja kalan muodossa. Nuo tuntuvat sulavan kevyemmin ja ilman mahanpuruja. Punainen liha on rasvaisempaa ja runsaasti nautittuna saattaa altistaa mm. paksusuolisyövälle, mutta siitä huolimatta KUNNON pihvi on aina joskus kohdallaan!!
Anoppi kantoi taloon vajaan kilon naudan Entrecôte -pihviä, joten olihan siitä jotakin valmistettava. :)
En ole käynyt kokkikouluja, mutta sen verran tiedän pihvin paistosta,
että liha on otettava huoneen lämpöön reilu tunti ennen kypsennystä.
Nopea paisto kuumalla pannulla (mielellään valurauta).
Laitoin pihvit vielä muhimaan hetkeksi folion sisään.
Lasten pihvit paistoin kypsäksi ja aikuisten mediumiksi.
Päätin tehdä pihvin päälle valkosipulivoin itse.
50g pehmeää voita ja yksi mahdollisimman pieneksi hienonnettu valkosipulin kynsi
sekoitetaan sekaisin ja rullataan kelmun avulla rullaksi.
Hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään ja leikataan lopuksi viipaleiksi.
Lihan kyytipojaksi tietenkin täyteläistä punkkua, ...
...lihan paistonesteistä tehty kastike sipulin kera, parsaa ja muusia.
Erittäin hyvää!
Entrecôte taitaa löytää joskus uudelleenkin meidän ruokapöytään... :)
Satu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti