Taivaallinen mustikka-juustokakku... vaniljainen juustotäyte, jonka päällä raikas marjaisa mustikkakerros...
Mustikka-juustokakku
Pohja:
12 digestivekeksiä
50g voita
Täyte:
4 liivatetta
2 rkl kiehuvaa vettä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 rkl sitruunamehua
2,5 dl vispikermaa
Kuorrutus:
2-3dl marjasosetta (esim vauvanruokahyllystä tai itse tehtyä survosta)
2-3 liivatetta
2 rkl vettä
Murskaa digestivekeksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele 24-(28) cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuuston kanssa notkeaksi. Vispaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi. Yhdistä juustoseos kermaan. Sulata liivatelehdet 2rkl:aan kehuvaa vettä ja kaada yhtenäisenä ohuena nauhana nopeasti sekoittaen kerma-juusto-seokseen. Kaada keksipohjan päälle ja tasoita. Laita jäähtymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
Valmista marjasose ja sekoita joukkoon veteen liotetut liivatteet. Lisää kakun pinnalle ja jäähdytä edelleen vähintään tunti jääkaapissa.
Itse halusin marjat mukaan kuorrutteeseen, joten laitoin 5dl pakastemustikoita, sopivasti sokeria ja 0,5dl vettä. Kiehautin, lisäsin sekaan 1 prk mustikkasosetta ja 7 liivatetta. (huom. kakkuvuokani koko oli 28cm ja täytteenkin tein 1,5-kertaisena) Kerroksesta tuli perfektionistin mielestä aavistuksen liian jäykkä, joten oikea liivatemäärä olisi 5-6. :) Vettäkään ei tarvitsisi lisätä, sillä sulaneista marjoista sitä liukenee hyvin.... (tämä itselle muistiksi!)
Lisäksi tein gluteenittoman version kakusta siten, että pohjassa käytin gluteenittomia digestivekeksejä.
Alla vinkki: vuoraa pieni kulho sekä pohjasta että reunoilta leivinpaperilla. Laita pohjaleivinpaperin alle kaksi pitkää suikaletta leivinpaperia, joiden avulla lopullinen leivos saadaan nostettua kauniina ulos kulhosta...
Tadaa, tässä lopullinen versio alla...
No niin, nyt on vihdosta viimein päivitetty kaikki synttärikemujen tarjottavat...
Terkuin, Satu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti