Heissan!
Omenakausi jatkuu vielä hetken.
Viikonloppuna valmistui muutaman reseptin yhdistämisellä ja tuunauksella mehevän herkullinen omppupiirakka. Suosittelen.
Omena-vaniljapiirakka
150g voita
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhojqa
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Täyte:
2 dl maitoa
1 pss vanhan ajan vaniljakastike-ainesta
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohu/vispikermaa
1 muna
Omenoita
sokeria
kanelia
Siirappia
Nypi pehmeän voin sekaan sokeri ja jauhot, lisää kananmuna sekoittaen. Painele 28 cm vuoan pohjalle, pistele haarukalla.
Sekoita vaniljakastikeainekset maidon sekaan ja aseta 10 minuutiksi kylmään. Lisää sekaan kerma ja tuorejuusto ja lopuksi 1 kananmuna. Kaada vuokaan pohjan päälle.
Pilko sopiva määrä omenoita pieniksi paloiksi (tai lohkoiksi jos haluat) ja sekoita sokeria ja kanelia joukkoon. Kaada omenat tasaisesti vaniljatäytteen päälle.
Kaada lopuksi siirappiraidat piirkan päälle.
Paista 200 asteessa 35-40 min, anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Olipas hyvää sekä lämpimänä että kylmänäkin.
Siinäpä jälleen yksi omppujen tuhoamis -resepti, jos pihassasi on ylituotantoa... :)
Makoisin terveisin,
Satu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti