keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Mustikka-täytekakku

Synttäripäivitykset jatkuu...

Tämä mustikka-täytekakku oli omaan makuuni erittäin hyvä, marjaisa ja raikas.
Täytteen ohjeet sovelsin useasta eri reseptistä, hyvä tuli.



Mustikka-täytekakku

Leivo vaalea täytekakkupohja.
Gluteenittoman reseptin löydät täältä.


Kostutus: vaniljamaito (n. 3dl maitoa ja 2tl vaniljasokeria)
Pinnalle: pakastemustikoita ja kiille sekä kermavaahto-reunus

Mustikkatäyte 
(yhteen väliin)

2 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 prk vauvan mustikkasosetta
3 liivatetta
2 rkl vettä
Pakastemustikoita (kotimaisia)

Laita liivatteet likoamaan veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja tuorejuusto notkeaksi tahnaksi ja lisää kerman joukkoon. Lisää mustikkasose. Liota liivatteet kuumennettuun vesitikkaan ja lisää täytteeseen. 

Kaada täyte kostutetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle jäisiä mustikoita. 
Paina toinen täytekakkulevy päälle.


Sitruunatäyte
(yhteen väliin)

2,5 dl vispikermaa
100g sitruunatuorejuustoa (tai maustamaton)
0,5dl sokeria
sitruunan raastettu kuori
3 rkl sitruunamehua
3 liivatetta
pakastemustikoita

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja tuorejuusto keskenään ja lisää kerman joukkoon. Lisää sekaan sitruunan raastettu kuori. Liota liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun. (jos teit täytteen maustamattomasta tuorejuustosta, niin tarkista tässä kohtaa täytteen maku, saattaa tarvita ripauksen sokeria ja sitruunamehua vielä lisäyksenä.) 

Levitä täyte kostutetun pohjan päälle ja lisää päälle pakastettuja mustikoita ja paina lopuksi täytekakun kansi päälle.

Kostuta päällimmäinen kerros ja aseta hetkeksi leikkuulauta ja pieni paino kakun päälle, jotta pinnasta tulee tasainen. Levitä loput vauvan mustikkasoseet (1/2 prk) kakun pinnalle. (kuva alla) 
Soseen tarkoituksena on vähentää valkoisen kakun loistaminen marjojen väleistä, tällöin pinnasta tulee tasaisemman värinen.


Levitä sen jälkeen jäisiä mustikoita kakun pinta täyteen. 


Valmista kiille ohjeen mukaan ja levitä mustikoiden päälle ohuelti. Itse levittelen aina silikonisella pullasudilla, jolloin kiille leviää tasaisesti.


Tasaa kakun reunat kermavaahdolla ja tee pintaan koristelut.


Valmis.

Tässä alla vielä kuva kakun leikkauspinnasta. Kun nyt unohtaa nuo kakun pinnasta alas valuneet mustikat, niin täytteet olivat mielestäni oikein ihanan väriset katseltavaksikin.


 Maku oli tuoreen mustikkainen, ei olisi arvannut pakastemustikoista tehdyksi.

Tämän teen joskus uudelleen. 

Satu

1 kommentti:

  1. Tein tällä ohjeella kakun sisaren syntymäpäivän kunniaksi ja itsenäisyyspäivän kunniaksi gluteenittomaan pohjaan. Kakusta tuli aivan ihanan makuinen, satumainen. Mustikkahillon keitin itse hillosokerin kanssa. Muuten noudatin ohjettasi. Kiitos ohjeesta! Seuraava kakku valmistuu varmaankin jouluksi. Aion kokeilla ohjetta myös muista marjoista. ISO KIITOS!

    VastaaPoista