maanantai 12. lokakuuta 2015

Hirvikäristystä...

Heippa!

Pakkasesta löytyi kimpale hirvenlihaa. 
Oli iloinen jälleennäkeminen! 
Sain sen taannoin äidiltäni ja olin sen jo unohtanut.
Pitipä tuosta tehdä hirvipataa, mutta tulikin hirvikäristystä.... :)
-joskus käy näin-
Niin, no, olin unohtanut ottaa köntin sulamaan ajoissa, joten päätin vuolla kohmeisesta lihakimpaleesta käristyslihat. 
Enkä kyllä ollenkaan tiedä mitä osaa hirvestä tuo oli, mutta kyllä siitä oikein hyvät käristykset teki.

Hirvikäristys a´la sadunhohteinen

Iso pala hirvenlihaa n. 1kg.
vettä
voita
suolaa
mustapippuria
1-2 sipulia
1pkt pekonia
2dl ruokakermaa

Jäisestä lihakimpaleesta vuollaan ohuita lihasiivuja.


Lihat ruskistetaan kasarissa reilussa voimäärässä. Kun kaikki lihat on ruskistettu, niin lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Lisää myös useampi nokare voita. Anna muhia kannen alla n. 1,5 - 2 tuntia. Silppua sipuli ja pilko raaka pekoni. Paista sipuli ja pekoni pannulla kypsäksi ja lisää käristyksen joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan sekä lopuksi ruokakerma (ei kevyt). Anna muhia vielä n. 30min. Tarjoa perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

Tästä tykkäsi koko perhe.


...ja jälkkäriksi suklaamoussea... :)

Satu

2 kommenttia:

  1. Namskis, itsekin teen hirvikäristystä joskus. Paistinhan voi laittaa yöksi uuniin ihan jäisenäkin hiljaiselle lämmölle. Kohtahan tuo sesonki taas alkaa. terkuin Liisa

    VastaaPoista
  2. Namskis todellakin. Hirvestä en ole kauheasti ruokaa laittanut, syönyt sitäkin useammin tuolla oman äipän ruokapatojen äärellä...

    VastaaPoista