Heips!
Näitä donitseja olen tehnyt jo useamman kerran ja ovat kyllä SUPER-helppoja ja SUPER hyviä...
Alkuperäinen ohje on Suklaapossun blogista, täältä.
Suklaapossu on tehnyt donitsinsa muffinssipellillä, käy kurkkaamassa sieltä vinkkejä, itse tein donitsipellillä ja tuli kyllä ihanan näköisiä ja makuisia. Kokeilin tehdä myös gluteenittomina, onnistui erinomaisesti vaihtamalla vain jauhot vaaleisiin gluteenittomiin jauhoihin.
Donitseja tarjoiltiin myös 9-vuotissynttäreillä.
Suosittelen kokeilemaan munkkien sijasta myös Vappuna!
Helpot donitsit uunissa
n. 12-15 kpl donitsipellillä
0,5dl öljyä
1,25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri keskenään sekaisin. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet kauhalla sekoittaen muiden aineiden joukkoon. Ei vaivata eikä vatkata.
Siirrä taikina pursotuspussiin (itse käytin pelkkää pussia ilman tyllaa). Öljyä donitsipelti kevyesti ja pursota rinkulat pellille.
Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Paista donitseja vain sen verran että ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Donitsipellillä pohjan puolelta olivat ruskeita, päältä vain vähäisesti.
Sokerikuorrutus:
100g voita (koko pellilliseen donitseja)
1 dl sokeria
Uunista oton jälkeen kasta donitsit sulassa voissa ja aseta ritilän tai leivinpaperin päälle jäähtymään hetkeksi. Pyörittele ne vielä hieman kosteina sokerissa.
NAM!!!! Tämä oli oma suosikkini ihan yksinkertaisuudessaan... :)
Vaaleanpunainen kuorrutus:
(kuorrutus riittää n. 6-8 donitsiin)
25g voita (voiteluun uunista oton jälkeen)
1,5dl tomusokeria
1 tl sitruunan mehua
2-4 tl vettä
punaista elintarvikeväriä
Koristeluun sulatettua valkosuklaata
Voitele uunista tulleet donitsit voisulalla. Anna jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja nesteet kulhossa, lisää hieman elintarvikeväriä, jotta saat haluamasi vaaleanpunaisen sävyn. Lisää nestettä sen verran, että kuorrute on levitettävää, mutta ei valu doitsin reunoja pitkin alas. Lisää tomusokeria, jos tuli liian löysää. Anna kovettua. Koristele sulalla valkosuklaalla, tekemällä esim. raitoja.
Suklaakuorrutus:
(kuorrutus riittä n. 6-8 donitsiin)
25g voita (voiteluun uunista oton jälkeen)
50g suklaata (käytin tummaa)
1rkl + 1 tl kuohukermaa
Koristeluun nonparelleja tai sulatettua valkosuklaata
Voitele uunista tulleet donitsit voisulalla. Anna jäähtyä. Sulata suklaa mikrossa varovasti yhdessä kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Levitä donitsien päälle ja ripottele heti pintaan nonparelleja tai myöhemmin kuorrutuksen kovetuttua koristele pinta valkosuklaa-raidoilla.
Kuvassa on vielä kinuskikuorrute, mutta siitä ei tullut haluamani kaltaista, joten siihen en nyt ohjetta laittanut. Suklaapossun blogista löytyy kyllä yksi ohje, jos haluat kokeilla.
Jos joskus olen kehoittanut kokeilemaan jotakin reseptiä, niin NYT todellakin suosittelen tätä kokeilemaan. Ihanan mehukkaat donitsit ja tosi helppo ja nopea ohje,
Ihanaa viikonloppua!
Satu
Nam! Näyttää hyviltä!
VastaaPoistaOlen muutaman kerran tehnyt uunissa donitseja.
Ja maistuukin hyviltä. Tuo voissa dippaaminen tuo kyllä täyteläisen maun. :)
PoistaNäyttää hyvältä, vaikka en itse kylläkään ole donitsien ystävä. Liisa
VastaaPoistaHah! Et vaan ole tehnyt NÄITÄ donitseja... :D Ties, vaikka mieli muuttuis ;)
PoistaOnpas helponoloisia ja herkullisen näköisiä :) Just mietin että jaksaakohan tänä vuonna munkkeja paistaa, kuuman öljyn kanssa touhuaminen kun ei kuulu lempparijuttuihin. Pitäis vaan hommata tuollainen donitsipelti...
VastaaPoistaDonitsipellin kanssa valmistuivat helposti, mutta tuo suklaapossu oli tosiaan tehnyt näitä muffinssipellillä ja porannut paiston jälkeen keskelle reiän omenaporalla... :)
PoistaOispa kiva kokeilla tuota ohjetta, en tosin omista donitsi-peltiä..Onnistuiskohan jos laittais muffinssi-vuokaan tulisi munkkipossuja..?
VastaaPoistaKokeiluun vaan. :)
Poista