maanantai 12. syyskuuta 2016

Kantarellikeitto

Heips!

Sieniherkut jatkuvat.


Kantarellikeitto

1 kesäsipuli varsineen
1/2-1 sipulia
voita
2dl esipaistettuja kantarelleja
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
1/2-1 tl suolaa
ripaus sokeria
Maizenaa suurustukseen

Sippua sipulit pieniksi paloiksi. Paista voissa kattilan pohjalla, kunnes ovat vaaleita. Lisää esipaistetut kantarellit. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä n. 10 minuuttia ja lisää ruokakerma. Anna keiton kiehahtaa. Ota kattila levyltä ja soseuta sauvasekoittimella. Tee vesi-Maizena -suurustus ja suurusta keitto haluamaasi vahvuuteen. Itse pidän paksuista keitoista. Tarkista lopuksi maku, lisää suola ja ripaus sokeria. 

Nautitaan hyvässä seurassa kantarellin makuvivahteita maistellen.

Satu

6 kommenttia:

  1. Nams, kuulostaa ja näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli kyllä niin hyvää. Lapsille ei ees tarjottu... :)

      Poista
  2. Voi että ihan vesi herahti kielelle, nam

    VastaaPoista
  3. Nyt on ollut hyvä kantarelli-syksy, jopa minä olen niitä löytänyt... :) Metsän kautta herkuttelemaan... :)

    VastaaPoista
  4. En ole täältä löytänyt kantarelleja saati suppiloitakaan tänä vuonna. Tosin herkkutatteja olen kantanut korikaupalla. Sainkin ihanan yllätyksen postissa. Ystävä lähetti minulle kuivattuja kantarelleja ja suppiloita. Kelpaa niistä tehdä niin keittoa kuin muhennoksia kuin piirakkaakin. Ihan samoilla aineksilla täälläkin keitto syntyy. Mukavaa alkanutta viikkoa sinne Satu <3 Liisa

    VastaaPoista