Heips!
Sieniherkut jatkuvat.
Kantarellikeitto
1 kesäsipuli varsineen
1/2-1 sipulia
voita
2dl esipaistettuja kantarelleja
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
1/2-1 tl suolaa
ripaus sokeria
Maizenaa suurustukseen
Sippua sipulit pieniksi paloiksi. Paista voissa kattilan pohjalla, kunnes ovat vaaleita. Lisää esipaistetut kantarellit. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä n. 10 minuuttia ja lisää ruokakerma. Anna keiton kiehahtaa. Ota kattila levyltä ja soseuta sauvasekoittimella. Tee vesi-Maizena -suurustus ja suurusta keitto haluamaasi vahvuuteen. Itse pidän paksuista keitoista. Tarkista lopuksi maku, lisää suola ja ripaus sokeria.
Nautitaan hyvässä seurassa kantarellin makuvivahteita maistellen.
Satu
Nams, kuulostaa ja näyttää hyvältä :)
VastaaPoistaJa oli kyllä niin hyvää. Lapsille ei ees tarjottu... :)
PoistaVoi että ihan vesi herahti kielelle, nam
VastaaPoistaNyt on ollut hyvä kantarelli-syksy, jopa minä olen niitä löytänyt... :) Metsän kautta herkuttelemaan... :)
VastaaPoistaEn ole täältä löytänyt kantarelleja saati suppiloitakaan tänä vuonna. Tosin herkkutatteja olen kantanut korikaupalla. Sainkin ihanan yllätyksen postissa. Ystävä lähetti minulle kuivattuja kantarelleja ja suppiloita. Kelpaa niistä tehdä niin keittoa kuin muhennoksia kuin piirakkaakin. Ihan samoilla aineksilla täälläkin keitto syntyy. Mukavaa alkanutta viikkoa sinne Satu <3 Liisa
VastaaPoistaIhana ystävä! Nyt kelpaa keitellä ja leipoa... :)
Poista