Heips!
7v-synttärit on nyt juhlittu myös sukulaisten kesken ja tästä johtuen seuraa nyt siis muutama reseptipostaus. Ensimmäisenä vuorossa suklaajuustokakku, jonka sisältä löytyy vadelmakerros sekä vaniljakerros. Inspiraatio tähän löytyi Liisa Westerbergin Makeaa-kirjasta, mutta resepti muutti matkalla muotoaan lähes kokonaan... :)
Suklaajuustokakku vadelma-vanilja -sydämellä
(24cm vuokaan)
Vadelmatäyte: (20cm vuokaan)
170g vadelmia
1/2 dl sokeria
2,5 dl flora vispiä
100g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
Laita liivatelehdet pehmenemään veteen. Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Paseeraa seos siivilän läpi. Lisää kuumaan vadelmaseokseen pehmenneet liivatelehdet. Anna jäähtyä hetken. Vatkaa sillä aikaa flora vispi vaahdoksi ja sekoita notkistettu tuorejuusto sekaan. Lisää haalea vadelmaseos.
Kaada vadelmatäyte 20cm irtopohjavuokaan ja aseta pakkaseen jäätymään vähintään 1 tunnin ajaksi ennen vaniljatäytteen lisäämistä.
Vaniljatäyte: (20cm-vuokaan)
2,5 dl Flora vanillaa
2 liivatetta
1dl vaniljajogurttia
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna Flora vanilla kattilassa ja sulata sekaan pehmenneet liivatelehdet. Lisää sekaan vaniljajogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kaada varovasti vadelmatäytteen päälle. Aseta takaisin pakkaseen ja anna jäätyä n. 2 tuntia, kunnes kerrokset ovat sen verran jäässä, että ne saa helposti irrotettua vuoasta.
Suklaatäyte: (24cm vuokaan)
145g (1 levy) Pandan tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5dl flora vispiä
4 liivatelehteä
1/4 dl vettä
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita tuorejuusto ja 1dl sokeria keskenään ja lisää sekaan kananmunien keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja 0,5dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Lisää tuorejuustoseos kermavaahtoon, lisää sen jälkeen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon. Kuumenna vesi kattilassa ja sulata liivatelehdet sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaatäytteen sekaan ja sekoita.
Nosta pakkasesta 20cm vuoka ja irrota täyte.
Asettele vadelma-vaniljatäyte 24cm vuokaan keksipohjan päälle.
Kaada päälle ja reunoille suklaatäyte. Painele lusikalla suklaatäytettä varsinkin vuoan reunoilla, jotta mahdolliset täytteen sekaan/alle jääneet ilmakuplat poistuvat.
Hyydytä jääkaapissa muutama tunti.
Koristele halutessasi 1dl vatkattua kermavaahtoa.
Työläs kakku, mutta oli kyllä työnsä arvoinen... :)
Satu
Kaada vadelmatäyte 20cm irtopohjavuokaan ja aseta pakkaseen jäätymään vähintään 1 tunnin ajaksi ennen vaniljatäytteen lisäämistä.
Vaniljatäyte: (20cm-vuokaan)
2,5 dl Flora vanillaa
2 liivatetta
1dl vaniljajogurttia
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna Flora vanilla kattilassa ja sulata sekaan pehmenneet liivatelehdet. Lisää sekaan vaniljajogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kaada varovasti vadelmatäytteen päälle. Aseta takaisin pakkaseen ja anna jäätyä n. 2 tuntia, kunnes kerrokset ovat sen verran jäässä, että ne saa helposti irrotettua vuoasta.
Pohja: (24cm vuokaan)
1 pkt gluteenittomia digestivekeksejä
50g voita
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ainekset yhteen. Vuoraa leivinpaperilla 24cm vuoan pohja ja reunakalvolla reunat. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle.
Suklaatäyte: (24cm vuokaan)
145g (1 levy) Pandan tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5dl flora vispiä
4 liivatelehteä
1/4 dl vettä
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita tuorejuusto ja 1dl sokeria keskenään ja lisää sekaan kananmunien keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja 0,5dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Lisää tuorejuustoseos kermavaahtoon, lisää sen jälkeen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon. Kuumenna vesi kattilassa ja sulata liivatelehdet sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaatäytteen sekaan ja sekoita.
Nosta pakkasesta 20cm vuoka ja irrota täyte.
Asettele vadelma-vaniljatäyte 24cm vuokaan keksipohjan päälle.
Kaada päälle ja reunoille suklaatäyte. Painele lusikalla suklaatäytettä varsinkin vuoan reunoilla, jotta mahdolliset täytteen sekaan/alle jääneet ilmakuplat poistuvat.
Hyydytä jääkaapissa muutama tunti.
Koristele halutessasi 1dl vatkattua kermavaahtoa.
Työläs kakku, mutta oli kyllä työnsä arvoinen... :)
Satu
Hitsit, kun näyttää herkulta. Oispa vielä sokeriton, niin minäkin voisin harkita leivontaa.
VastaaPoistaSe on kyllä herkku, mut sokerittomat ei oo... ;)
PoistaVoi apua :) Tässä alkaa lihomaan jo pelkästään katsomalla näitä ihania kakkukuviasi ja ohjeitasi. Liisa
VastaaPoista:) Niin, siinähän se ongelma aina onkin, leipominen on kivaa, mutta joku täytyisi saada kakut tuhoamaan sen jälkeen... :)
PoistaOhhoh! Upealta näyttää, mutta uskon kyllä että tuon tekemisessä on mennyt tovi jos toinenkin :)
VastaaPoistaNo joo, muutama vaihe kieltämättä tässä kakussa on... :)
Poista