Tervehdys.
Seuraavaksi vuorossa voileipäkakku.
Kalkkunavoileipäkakku
(vähälaktoosinen)
24 viipaletta täysjyvävehnäpaahtoleipää
Täyte:
300g kalkkunaleikkelettä
1/2 ruukku basilikaa
3/4 dl ruohosipulisilppua
1 tlk ananasmurskaa
2 dl kurkkusalaattia
1 punainen paprika
1 rkl sinappia
200g valkosipulituorejuustoa
20g ruohosipulituorejuustoa
100g maitorahkaa
Kostutus:
3 dl maitoa
3,5 tl kasvisfondia
Kuorrutus:
100g maitorahkaa
200g ruohosipulituorejuustoa
1/2 dl majoneesia
Koristelu:
Vihreitä viinirypäleitä
Kalkkunaleikkelettä
herneenversoja
persiljaa
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois, asettele tarjoilualustalle 2x3 paahtoleipää vierekkäin. Kostuta. Valmista täyte pilkkomalla kalkkunaleike, paprika, basilika ja ruohosipuli. Sekoita silputut aineet kulhossa, lisää kurkkusalaatti ja ananas. Sekoita keskenään toisessa astiassa tuorejuustot, maitorahka ja sinappi ja lisää silputtujen aineiden joukkoon. Levitä 1/3 täytteestä leipien päälle ja paina päälle toiset 6 leipäviipalettä ja kostuta. Toista kerroksia, kunnes päällimmäiseksi jää leipäkerros, joka
Valmista kuorrutus vatkaamalla kuorrutusaineet keskenään sekaisin.
Levitä kuorrutetta ohut kerros kakun päälle.
Koristele lopuksi haluamallasi tavalla.
Levitä kuorrutetta ohut kerros kakun päälle.
Koristele lopuksi haluamallasi tavalla.
Täyte maistui valmistusvaiheessa todella hyvältä, mutta jotenkin lopputulos jäi mielestäni hieman platkuksi (varsinkin, kun vertasi tekovaiheen makuun). Jälkikäteen pohdittuna kakun kostutus olisi ehkä ollut järkevämpää tehdä lihaliemellä, olisi tuonut hieman lisää makua kakun neljään leipäkerrokseen maito-kasvisfondin sijaan. :)
Terveisin, Satu
Varmasti hyvää! Mukavaa sunnuntaita!
VastaaPoista:)
PoistaKyllä herahti vesi kielelle. Upea kakku :) Hyvää ystävänpäivää tv Liisa
VastaaPoistaKiitos, Liisa.
VastaaPoista