Heippa!
Mukavaa laskiaissunnuntaita!
Lastattiin puolen päivän jälkeen lapset, rattikelkat, pulkat ja snow rocketit autoon ja suunnattiin lähellä olevaan isoon pulkkamäkeen. Ajattelin, että moni muukin olisi suunnitellut samaa, mutta mäki olikin lähes tyhjä saapuessamme.
Kyllähän siinä piti lapsille näyttää mallia.... hehheh, tai sitten ei... :)
No, ylhäältä kyllä laskin pulkalla, mutta täytyy myöntää, että hiukkasen himmailin aluksi nopeutta... Vielä kun olisi hissi ylös, niin olisi kyllä luksusta. Toimi ilman hissiä kyllä päivän reisilihastreeninä, joten siitä plussaa. :)
Pulkkailun päälle maistuivatkin sitten laskiaispullat.
Pullataikina gluteeniton
2,5dl maitoa tai vettä
1,5 tl psylliumia
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 muna
1/2 rkl kardemummaa
1/2 tl ksantaania
75g voita
5 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
Lämmitä neste reilun kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva ja psyllium ja anna turvota n. 5 minuuttia. Lisää sitten suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää niitä taikinaan samalla vatkaimella tai monitoimikoneella alustaen. Lisää rasva ja loput jauhot.
Älä kohota, vaan leivo heti.
Halusin kokeilla rulla-pullia, jotka täytetään hillolla ja kermavaahdolla.
Niitä varten tarvitaan näitä metallisuppiloita.
Tein taikinasta pötköä ja kieritin sen öljytyn suppilon päälle.
Leivotut pullat kohotetaan n. 30min lämpimässä paikassa,
voidellaan kananmunalla ja paistetaan 200 asteessa kypsiksi.
No, gluteeniton taikina paistossa ei ihan kauneimpana pysynyt, mutta hillolla ja kermavaahdolla täytettynä maistui oikein makoisalta.
Puolet taikinasta kului laskiaispulliin ja lopuista tein korvapuusteja perinteisellä tavalla.
Korvapuusti on kyllä aina korvapuusti...
Mukavaa laskiaista!
Satu
Olipa hauskat laskiaispullat. Mistä noita tötteröitä voi ostaa? En ole koskaan törmännyt niihin. Nyt onkin ollut kiva ilma laskea mäkeä. Mukavaa alkavaa viikkoa tv Liisa
VastaaPoistaTilasin tötteröt netistä leivontakaupasta, mutta siitä on jo aikaa, joten en muista mistä... :)
PoistaIhastuttavat pullakierteet ja vielä gluteenitonta! Nam!
VastaaPoistaKiitos ohjeesta ja lempeää laskiaista täältä Mantelilaaksosta!
Mukava kun poikkesit! :)
PoistaHerkun näköiset leipomukset, nuo kierteet ovatkin hyvä idea laskiaispullan sijasta :)
VastaaPoistaJeps, paljon helpompi syödäkin... :)
PoistaKivannäköisiä nuo laskiaistuutit ;) Olen joskus meinannut kokeilla tehdä foliosta tuollaiset tötteröt, joiden päälle pullataikina kierretään, mutta en sitten jaksanutkaan. Pitäisköhän hommata tuollaiset metallitötteröt? Ootko keksinyt niille muuta käyttöä?
VastaaPoistaEn ole kauaa tötteröitä vielä omistanut, nyt ekan kerran kokeilin. Samalla tavalla voisi nyt ainakin suolaisia tötteröitä tehdä... täytyypä pohtia.
Poista