Heissan!
Täällä ollaan.
Viikonloppuna armas siippani täytti vuosia,
joten siitäpä löytyi riittävästi syytä kokeilla uutta hittikakkua, kokispullo-kakkua.
Juu-u, kyllä se ihan syötävä kakku on korkkia ja etikettiä lukuunottamatta... :)
Tämä on 0,5 litran kokiskakku, joten ihan kovin suurelle vierasmäärälle tästä ei riitä tarjolle...
Osta 0,5l kokis ja juo sisältö... :)
Irrota korkki ja etiketti ja pese pullo.
Ota askarteluveitsi ja leikkaa pullo etiketin kohdalta puoliksi.
Sulata mustia Candy/Color meltsejä mikrossa tasaiseksi seokseksi.
Kaada seosta puollon puolikkaaseen...
...ja kääntele, kunnes pullo on kokonaan massan peitossa.
Laita pullon puolikkaat hetkeksi pakkaseen, jotta massa kovettuu hyvin reunoille.
Toista vielä sulan massan valuttaminen pulloon, jotta reunasta tulee riittävän paksu. Toisella kerralla seos jähmettyy nopeasti kylmään pulloon, autoin hieman lusikalla tasoittamaan seosta reunoille tasaisesti. Temperoi vielä tämän jälkeen hetki pakkasessa.
Alakuvassa pullo tullut juuri pakkasesta.
Sitten alkaakin se haastavin vaihe.
Pullon yläosa oli vielä helppo irrottaa työntämällä massaa korkin alta varovasti eteenpäin.
Muotti irtosi kauniisti.
Alaosa olikin sitten haastavampi.
Askarteluveitsellä varovasti liu'uttaen sain pullonreunan rikottua ja varovasti painaen myös alaosa irtosi pullosta. Itse onnistuin vasta toisella yrittämällä.
Tadaa!
Tässä alla ontot pullon osat.
Leivoin kääretorttupohjan, mutta mikä tahansa kakkupohjan tyyppinen ratkaisu käy.
Lisäksi tein täytteeksi moussen suklaasta, kermasta ja tuorejuustosta.
Sitten pullon osat täytetään vuorotellen moussella ja kakkupohjalla.
Pullon osat liimataan kiinni toisiinsa sulalla candy meltsillä. Kiinnityskohdan voi siistiä askartelupuukolla, jos tursuamisia jää.
Lopuksi aidon pullon etiketti ja korkki voidaan asettaa koristeeksi kokiskakkuun.
Tässä kakku vielä tarjoilulautasella...
...ja tässä halkaistuna...
Olipahan hauska projekti...
Maistui muuten hyvälle... :)
Satu