Tervehdys!
Koska aika on viime aikoina ollut täysin kortilla, niin kerta toisensa jälkeen postaukset jäävät tekemättä tai siirtyvät hamaan tulevaisuuteen. Tämänkin postauksen kuvat on otettu jo alkukesästä... ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin viime vuonna... 😁
Resepti on toimiva, sitä on tullut testattua tosi tosi monta kertaa niin pakastemarjoilla kuin tuoreillakin...
Tämä on ihan paras marjapiirakka, minkä tiedän...
Gluteeniton marjapiirakka
150g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200g maustamatonta Viola-tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 muna
2 tl sitruunamehua
Päälle haluamiasi marjoja
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen seokseen. Painele taikina jauhojen avulla 28cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päälle reilusti marjoja.
Paista 175 asteessa n. 40 minuutin ajan. Anna vetäytyä ja jäähtyä ennen tarjoilua.
Miehen mielestä parasta tuoreena, omasta mielestäni parasta jääkaappikylmänä...
Makuasioista ei voi kiistellä 😀
Testaa itse!
Terkuin, Satu
Kiitos!!
VastaaPoistaNoita jauhoja hankin minä!!
Herkkupiirakka,nam!
:)
Oikein mukavaa alkanutta syyskuuta!
Kiireiden ja touhujen keskelle,Sinulle Satu! 🧡