keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Gluteeniton marjapiirakka

 Tervehdys!

Gluteeniton marjapiirakka

Koska aika on viime aikoina ollut täysin kortilla, niin kerta toisensa jälkeen postaukset jäävät tekemättä tai siirtyvät hamaan tulevaisuuteen. Tämänkin postauksen kuvat on otettu jo alkukesästä...  ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin viime vuonna... 😁 

Resepti on toimiva, sitä on tullut testattua tosi tosi monta kertaa niin pakastemarjoilla kuin tuoreillakin... 

Tämä on ihan paras marjapiirakka, minkä tiedän...

Gluteeniton marjapiirakka

Pohja:

150g voita

1 dl sokeria

1 muna

2 dl gluteenittomia kaurajauhoja

2 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte:

200g maustamatonta Viola-tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

1 dl sokeria

1 muna

2 tl sitruunamehua

Päälle haluamiasi marjoja


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen seokseen. Painele taikina jauhojen avulla 28cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Notkista tuorejuusto kulhossa yhdessä sokerin kanssa. Lisää kerma sekaan (ei vatkata). Sekoita juusto-kermaseos tasaiseksi, lisää muna ja sitruunamehu. 

Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päälle reilusti marjoja. 

Gluteeniton marjapiirakka

Paista 175 asteessa n. 40 minuutin ajan. Anna vetäytyä ja jäähtyä ennen tarjoilua. 

Miehen mielestä parasta tuoreena, omasta mielestäni parasta jääkaappikylmänä... 

Gluteeniton marjapiirakka

Makuasioista ei voi kiistellä 😀

Testaa itse! 

Terkuin, Satu

1 kommentti:

  1. Kiitos!!
    Noita jauhoja hankin minä!!
    Herkkupiirakka,nam!
    :)
    Oikein mukavaa alkanutta syyskuuta!
    Kiireiden ja touhujen keskelle,Sinulle Satu! 🧡

    VastaaPoista