Mmmmm.
Pitkästä pitkästä aikaa tuli tehtyä mustaherukka-semifreddoa viikonloppuna jälkiruoaksi.
Semifreddo tarkoittaa puolijäistä ja maistuu mielestäni ihanan kermaiselle jäätelölle, jossa siis marjainen raikastus seassa.
Tässäpä ohjetta.
Ohjeen alkuperää en valitettavasti muista, olen kirjoittanut sen jostakin ylös resepti-vihkooni vuosia sitten...
Mustaherukka SEMIFREDDO (gluteeniton, laktoositon)
6 annosta
1,5dl siivilöityä mustaherukkahilloa (tai jotakin muuta hilloa)
tai
2 dl mustaherukoita
1,5dl vettä
1 dl sokeria
3 kanamunaa
3 dl kermaa
1,5dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Kuumenna kattilassa vesi+marjat+sokeri kiehuvaksi,
keitä 5-10 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä.
Soseuta sauvasekoittimella
painele siivilän läpi
ANNA JÄÄHTYÄ!
Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. (huoneenlämpöiset kananmunat vatkautuvat parhaiten)
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vatkaamisen lopussa 3/4dl sokeria joukkoon.
Vatkaa keltuaiset ja 3/4dl sokeria "vaahdoksi".
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.
Sekoita 1,5 dl jäähtynyttä marjasosetta (tai valmista hilloa) keltuaisvaahtoon.
Kääntele valkuaisvaahto kermavaahdon sekaan.
Laita tarjoiluastiaan sekaisin marja-keltuaisseosta ja valkuais-kermaseosta.
Tässä alla lopullinen sekoitus.
Ohje kehoittaa pakastamaan 4 tuntia kelmulla peitettynä,
mutta laakeassa vuoassa jäätyi jo kolmessa tunnissa kokonaan.
Sairaan hyvää, suosittelen.
Sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon sekä laktoosittomaan, jos valitset laktoosittoman kerman.
Satu
Mää en kestä kun oot niin kätevä emäntä! :) Luin blogisi nyt läpi, ja täytyypä lukea jatkossakin.
VastaaPoistat.Veera
Ihanaa, jos käväiset jatkossakin... :)
PoistaIhania juttuja, vähänks oot taitava! :) mukana kuin pukama!
VastaaPoistaps. vinkki - ota sananvahvistus kommenteista pois :)
Heips! Sanavahvistus otettu pois.... ei mitään käsitystä mitä tarkoittaa, mutta kiitti kuiteskin vinkistä :)
Poista