Itsenäisyyspäivän illalliseksi syötiin perinneruokaa, Karjalanpaistia. Jälkiruoaksi tein mutakakkua (noin niin kuin suomalaisittain lausuttuna), oli kyllä ihanaa. Erittäin vähäkaloristakin.... ;)
Pistetään vahinko kiertämään, alkuperäinen ohje Fazerilta.
Mud Cake
200g tummaa suklaata
200g voita
4 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata suklaa ja voi samassa kipossa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Kaada suklaa-voi -seos vaahdon sekaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittaen taikinaan.
Kaada taikina pyöreään vuokaan (24-26cm), joka voideltu ja jauhotettu. Itse vuorasin pohjan ja reunat leivinpaperilla ja jätin voitelun väliin.
Paista 200 asteisen uunin alatasolla 15-20 minuuttia.
Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä pehmeäksi. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua. Koristelin kakun vielä tomusokerilla ja pinnalle tein sydän-kuvion.
Alla oleva kuva on sen verran tumma, ettei tuo keskiosan kosteus oikein tule esiin, mutta lopputulos oli siis aivan maagisen-suklaisen-täyteläinen. En laskenut kaloreita santsatessani... :)
Mmmmmm...
Satu
oi nam :)
VastaaPoista