Tervehdys!
Tulipahan löydettyä aivan ihana gluteeniton, maidoton ja munaton suklaacookie-ohje, joka maistuu myös niille, jotka eivät näitä erityisruokavalioita noudata. Alkuperäinen ohje löytyi jauhoton taikina -blogista. Alkuperäinen ohje oli gramma-muodossa, muunsin sen tähän dl-muotoon.
Suklaa-cookiet
(2 pellilllistä, n. 20 kpl)
3,25 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Sunnuntai)
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,75 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
140g maidotonta margariinia (hopeinen Sunnuntai)
1 dl kauramaitoa (varmista gluteenittomuus)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
12 palaa Pandan tummaa suklaata rouhittuna
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Sulata margariini, sekoita kauramaito joukkoon. Lisää kuivat aineet hyvin sekoittaen nesteseokseen ja lisää lopuksi rouhittu suklaa. Suklaa kannattaa jättää hieman isommiksi paloiksi, kuin että rouhisi kovin hienoksi.
Tee seoksesta pieniä palloja ja paina littanoiksi pellille. Saat kasat paremmin muotoiltua kostein sormin. Jätä kasojen välille riittävästi tilaa.
Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Keksit voi myös pakastaa ja napata esiin sopivana hetkenä.
Hyvää tuli!
Satu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti