Heips!
Tämän suklaakakku-ohjeen löysin Koristeelliset kakut -blogista, täältä, alkuperäinen ohje oli täältä.
Käänsin alkuperäisestä ohjeesta tarkat mitat suomalaiseen mitta-asteikkoon. Samalla ohjeella voi tehdä joko muffinsseja tai suklaakakun. Hieman olen muunnellut alkuperäistä ohjetta mm. käyttämällä kahvin sijasta kaurakermaa ja öljyn sijasta margariinia. Lasten suuhun ajattelin kahvin olevan liian vahvaa, öljyn mausta en leivonnaisissa pidä.
Suklaakakku/ Suklaamuffinssi
3,6 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Sunnuntai)
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
2,4 dl sokeria
50g maidotonta margariinia (hopeinen Sunnuntai)
2,5 dl Oatlyn ruokakermaa
vajaa 1 rkl valkoviinietikkaa
Sihtaa jauhot ja kaakao kulhoon, lisää loput kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu margariini, ruokakerma ja valkoviinietikka. Lisää koko ajan sekoittaen kuivat aineet nestemäisten joukkoon. Ei vatkata.
Kaada seos 24 cm kakkuvuokaan tai 12 muffinssivuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa 40-45 min.
Paista muffinsseja 200 asteessa n 20 minuuttia.
Rakenteesta tuli ihanan kevyt ja suussa sulava. Tykkäsin.
Kuorrutuksen tein mokkapalojen kuorrutuksena alkuperäisen Suklaa-ganachen ohjeen sijaan.
Käy katsomassa Ganachen ohje alkuperäisistä blogeista.
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sulatettua margariinia
2 rkl kahvia tai jotakin muuta nestettä
Sihtaa tomusokeri ja kaakao kulhoon. Lisää margariini ja kahvi, sekoita kiinteäksi ja levitä jäähtyneille muffinsseille tai vielä hieman lämpimälle kakulle.
Sekä kakku että muffinssit onnistuivat.
Voiko kaiketon (gluteeniton, maidoton ja munaton) leivonnainen olla hyvä? Todellakin!
Maistuuko tämä myös niille, jotka eivät tarvitse kaiketonta dieettiä? Kyllä!
Terkuin, Satu :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti