sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Hyydytetty porovoileipäkakku

Tervehdys!

Vielä jatkuu synttäripäivitykset...

Porovoileipäkakun inspiraationa toimi Kinuskikissa, resepti muuttui kuitenkin matkan varrella... Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


Hyydytetty porovoileipäkakku

Pohja:
n.300g Maalahden limppua
n. 3/4dl maitoa

Täyte:
150g Poron kylmäsavurouhetta
1 paprika
2 maustekurkkua
15cm purjoa
2,5 dl vispikermaa
150g ranskankermaa
200g paprika-chili -tuorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa
4 rkl vettä
6 liivatetta

Pinnalle:
Kylnäsavuporosiivuja
viinirypäleitä
persiljaa

Vuoraa 28cm pyöreä vuoka leivinpaperilla sekä pohjalta että reunoilta. Poista limpun reunat ja asettele palaset palapelin tyyliin pohjalle. Kostuta maidolla.


Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää notkistetut tuorejuustot sekä ranskankerma. Pilko paprika, purjo ja maustekurkku pieniksi ja lisää joukkoon. Tarkista maku, tarvittaessa lisää ripaus sokeria. Laita liivatteet likoamaan, kuumenna vesi ja liota liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos täytteen sekaan ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Kaada seos leipäpohjan päälle ja hyydytä useita tunteja jääkaapissa.


Siirrä hyytynyt kakku tarjoilualustalle ja koristele viinirypäleillä, porosiivuilla ja persiljalla.


Tämä oli hyvää!

Maalahden makeahko pohja toi hyvän tvistin suolaisen poron rinnalle.
Kinuskikissan alkuperäisessä ohjeessa oli myös kakun päälle laitettu leipäviipaleista kansi. Maalahden limpusta tehden olisi kannesta tullut liian epäsiisti. 
Limppu pehmeni hyvin pohjalla, tarjoiltaessa leikkuu onnistui helposti.

Terkuin, Satu


6 kommenttia:

  1. Hyvää ystävänpäivää <3 Tästähän nappaan suolaisen äitini 60-kahveille - hän, kun ei perus-voileipäkakkua perusta :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä, mums! Suloista ystävänpäivää Satu ♥♥

    VastaaPoista
  3. Eikä Satu, olet kyllä mahdoton. Vesi valuu pitkin suupieliä, kun katselen tätäkin kakkuasi. Tämä menee varmasti kokeiluun. Liisa

    VastaaPoista