Tervehdys!
Vielä jatkuu synttäripäivitykset...
Porovoileipäkakun inspiraationa toimi Kinuskikissa, resepti muuttui kuitenkin matkan varrella... Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Hyydytetty porovoileipäkakku
Pohja:
n.300g Maalahden limppua
n. 3/4dl maitoa
Täyte:
150g Poron kylmäsavurouhetta
1 paprika
2 maustekurkkua
15cm purjoa
2,5 dl vispikermaa
150g ranskankermaa
200g paprika-chili -tuorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa
4 rkl vettä
6 liivatetta
Pinnalle:
Kylnäsavuporosiivuja
viinirypäleitä
persiljaa
Vuoraa 28cm pyöreä vuoka leivinpaperilla sekä pohjalta että reunoilta. Poista limpun reunat ja asettele palaset palapelin tyyliin pohjalle. Kostuta maidolla.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää notkistetut tuorejuustot sekä ranskankerma. Pilko paprika, purjo ja maustekurkku pieniksi ja lisää joukkoon. Tarkista maku, tarvittaessa lisää ripaus sokeria. Laita liivatteet likoamaan, kuumenna vesi ja liota liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos täytteen sekaan ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Kaada seos leipäpohjan päälle ja hyydytä useita tunteja jääkaapissa.
Siirrä hyytynyt kakku tarjoilualustalle ja koristele viinirypäleillä, porosiivuilla ja persiljalla.
Tämä oli hyvää!
Maalahden makeahko pohja toi hyvän tvistin suolaisen poron rinnalle.
Kinuskikissan alkuperäisessä ohjeessa oli myös kakun päälle laitettu leipäviipaleista kansi. Maalahden limpusta tehden olisi kannesta tullut liian epäsiisti.
Limppu pehmeni hyvin pohjalla, tarjoiltaessa leikkuu onnistui helposti.
Terkuin, Satu
Hyvää ystävänpäivää <3 Tästähän nappaan suolaisen äitini 60-kahveille - hän, kun ei perus-voileipäkakkua perusta :)
VastaaPoistaHyvää ystistä. Nappaa vaan, hyvää oli.
PoistaIhanan näköistä, mums! Suloista ystävänpäivää Satu ♥♥
VastaaPoistaHyvää ystistä! :)
PoistaEikä Satu, olet kyllä mahdoton. Vesi valuu pitkin suupieliä, kun katselen tätäkin kakkuasi. Tämä menee varmasti kokeiluun. Liisa
VastaaPoista:) lurps.
VastaaPoista