tiistai 17. joulukuuta 2019

Pursotettavat pikkuleivät

Heips.

Tämän vuoden Jouluherkku-lehdessä oli ohje pursotettaviin pikkuleipiin, joita piti kokeilla. 
Lisäsin hieman vaniljasokerin määrää.

pursotettava keksi

Pursotettavat pikkuleivät

200g huoneenlämpöistä voita
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,25 dl sokeria
1 iso kananmuna

Vatkaa pehmeä voi ja jauhot kuohkeaksi vaahdoksi (ei mulla kyllä vaahtoa tullut, mutta ilmava seos), lisää vaniljasokeri. Vatkaa toisessa kulhossa kananmuna vaahdoksi ja lisää sekoittaen sekaan sokeri. Lisää kananmuna-sokeri -seos voin sekaan nopeasti sekoittaen. Älä vatkaa, ettei seos sitkisty. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota leivinpaperilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. 


Paista 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes ovat reunoista kultaisen värisiä. Jäähdytä. 


Dippaa halutessasi sulaan suklaaseen ja koristele nonparelleilla.

pursotettava keksi

Valmis.

pursotettava keksi

Nopeatekoiset pikkuleivät!

Satu


1 kommentti:

  1. nam````,miten herkullisia!
    ei kuulosta vaikealta,luinkin ,että pursotus pussilla teit:)
    voi hitsi,pitäskö sunnuntaina tehä;=)
    Kiitos ,ohjeesta!
    Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista