tiistai 15. syyskuuta 2020

Kaverisynttärit olympialaisittain

 Heippa.

Tyttären 10-vuotissynttäreitä juhlittiin jo alkuvuodesta, mutta kaverisynttärit jäivät pitämättä. 


Koulujen alkamisen jälkeen päätettiin kaverisynttärit vihdoin toteuttaa ja onneksi ehdimme juhlat juhlia, ennen kuin flunssa-aalto saapui meidän taloon... 

Kutsukortit tein oman vision pohjalta, leikkelin muodot Silhouette cameolla. Alakuvassa kuviot erillään ennen liimausta. Kutsuttiin 12 tyttöä ja kaikki pääsivät paikalle.

Tytöistä tehtiin 3 joukkuetta, yhdessä oli 5 ja kahdessa 4 henkilöä. Joukkueet keksivät itselleen nimen. Sää suosi aurinkoisena ja saatiin pidettyä kaikki lajit ulkona takapihalla.
Olympialaiset avattiin tietysti olympiatulen sytytyksellä.

Olympialajit:
1) Mölkky (laskettiin kaadettujen tolppien määrä)
2) Ilmapallo jalkojen välissä -viesti
3) A3 paperin heitto vuorotellen (sai muotoilla haluamaansa muotoon)
4) Silmät kiinni -pujottelu (toinen pelaajan suullinen ohjaus)
5) Keihään heitto (topsipuikoilla)
6) Ihmispyramidi, 4 kierrosta

Tytöt heittäytyivät upeasti mukaan ja suoriutuivat hienosti eri lajeista.
Huikean tasainen kisa, voittaja-joukkue sai 19p, toiseksi tullut 18p ja kolmanneksi tullut 17p.

Kaikki palkittiin tietysti asiaankuuluvasti mitalein 😊


Urheilusuoritusten jälkeen oli herkuttelun vuoro.
Suurin osa vieraista oli koulukavereita, joiden kanssa joka tapauksessa on lähikontaktia koulussa, kaksi kaveria oli urheilujoukkueesta. 2 metrin turvavälejä emme pystyneet sisällä toteuttamaan, mutta koululuokan ulkopuoliset vieraat sijoitettiin pöydän toiseen päätyyn vierekkäin. 


Korona ja hygienia-asiat huomioiden kädet tietysti pestiin ennen herkuttelua.
Jokaiselle oli katettu oma paikka, jossa oli omat popparikipot sekä karkkikipot ja oman juomapullon sai valita pöydästä. Kipot ja pullot nimettiin tarroilla, jotta ne eivät mene sekaisin, jos niitä siirrellään tai tullaan myöhemmin uudelleen jatkamaan herkuttelua. 


Vaahtiksia dippailin suklaaseen ja sitten strösseleihin ja marianne crushiin. 
Hygieniasyistä jokainen oli oman tikun päässä.


 Tarjolla oli lisäksi donitseja kolmessa eri värissä, pikkupizzoja ja vohvelikeksejä.


Tässä muutama kuva tarjoiluista ja kaikki hävisi parempiin suihin... 😁


Lopuksi oli tietysti päättäjäisDISCO kotiteatterihuoneessa.
Asianmukaiset valot, discopallot ja tietysti savukone.
Musiikkitoiveena oli TIK TOK... 😨
No, lopulta laitettiin iso screen päälle 
ja siinä ne tytöt sitten hytkyivät ja venkoilivat musiikin ja tiktok-videoiden tahdissa... 
On kyllä nykynuorisolla oudot huvit...


Olympia-pussukat lähtivät vielä juhlijoille mukaan, 
joissa oli mm. karkkikaulanauha ja jotakin muuta mässyä...


Sankari oli onnellinen juhlistaan ja näytti siltä, että myös vieraat viihtyivät.
Illalla heitettiin miehen kanssa ylävitoset!!!
...ihan vaan sen takia, että nyt on kaikki meidän perheen lasten kaverisynttärit vietetty!!
...ainakin tässä laajuudessa.😉

Terkuin, Satu

keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Gluteeniton marjapiirakka

 Tervehdys!

Gluteeniton marjapiirakka

Koska aika on viime aikoina ollut täysin kortilla, niin kerta toisensa jälkeen postaukset jäävät tekemättä tai siirtyvät hamaan tulevaisuuteen. Tämänkin postauksen kuvat on otettu jo alkukesästä...  ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin viime vuonna... 😁 

Resepti on toimiva, sitä on tullut testattua tosi tosi monta kertaa niin pakastemarjoilla kuin tuoreillakin... 

Tämä on ihan paras marjapiirakka, minkä tiedän...

Gluteeniton marjapiirakka

Pohja:

150g voita

1 dl sokeria

1 muna

2 dl gluteenittomia kaurajauhoja

2 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte:

200g maustamatonta Viola-tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

1 dl sokeria

1 muna

2 tl sitruunamehua

Päälle haluamiasi marjoja


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen seokseen. Painele taikina jauhojen avulla 28cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Notkista tuorejuusto kulhossa yhdessä sokerin kanssa. Lisää kerma sekaan (ei vatkata). Sekoita juusto-kermaseos tasaiseksi, lisää muna ja sitruunamehu. 

Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päälle reilusti marjoja. 

Gluteeniton marjapiirakka

Paista 175 asteessa n. 40 minuutin ajan. Anna vetäytyä ja jäähtyä ennen tarjoilua. 

Miehen mielestä parasta tuoreena, omasta mielestäni parasta jääkaappikylmänä... 

Gluteeniton marjapiirakka

Makuasioista ei voi kiistellä 😀

Testaa itse! 

Terkuin, Satu