Heips!
9v-synttäritarjoilut jatkuvat.
Suolaisena pikkupurtavana tarjottiin jauhelihapiirakan lisäksi kinkku-kolmioleipiä.
(n. 24 suurta tai 48 pientä kolmioleipää)
Vaaleita paahtoleipäpaketteja 2-3 kpl
300g palvikinkkua
1 paprika
1-2 maustekurkkua
persiljasilppua
ruohosipulisilppua
2 pkt tuorejuustoa (maustamatonta tai toinen esim. ruohosipulia)
1 prk kermaviiliä
1 prk ranskankermaa (150g)
1-2 rkl sokeria
2-3 rkl sinappia
pippuria
3-4 liivatelehteä
koristeluun viinirypäleitä
Kuutioi kinkku, paprika ja maustekurkut. Lisää persilja- ja ruohosipulisilppu. Sekoita tuorejuustot, kermaviilit ja ranskankerma keskenään, lisää sekaan sokeri ja sinappi ja sekoita lopuksi kaikki aineet sekaisin. Lisää 1rkl kuumaan veteen sulatetut liivatteet seokseen. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen leipien täyttämistä.
Poista paahtoleivistä reunat. Levitä reilu kerros täytettä leivän päälle ja paina kansi päälle. Leikkaa varovaisesti sahaten leivät kahteen tai neljään osaan. Yläkuvassa on n. puolet täytteestä ja kyseessä pienemmät (4:ään osaan leikatut paahtoleivät) kolmioleivät. Koristele cocktail-tikkuun pistetyillä viinirypäleillä.
Hyvää oli! Täytettä tuli tehtyä koko satsi, joten jäi sen verran yli että seuraavana päivänä herkuteltiin vielä kokonaisilla täytetyillä leipäsillä.
Terkuin, Satu
Namskis! Ihania kolmioleipiä!
VastaaPoista:) lurps!
PoistaIhan tässä tulee aina nälkä, kun blogissasi piipahtelee. Niin ihania tarjottavia löytyy. Mukavaa viikonloppua Satu!!
VastaaPoistaAi kauhee, sellainen vaikutus blogilla... :) No, toivottavasti siitä ei ole ollut haittaa... :D Mukavaa viikonlopun loppua sinnekin.
PoistaNäyttää ja kuulostaa hyvältä! Nam! :)
VastaaPoistaKiitos, Veera. :)
PoistaKiva idea juhlien tarjoiluihin, laitan korvan taakse :)
VastaaPoista