Tervehdys!
Lasten synttärit vol 2 on juhlittu ja niitä varten leivoin muffinsseja.
Allergisia oli sen verran, että jos halusi kaikille sopivaa tarjottavaa, oli niiden oltava maidottomia, munattomia ja gluteenittomia. Alkuperäinen ohje oli munaton ja löytyi täältä. Muokkasin ohjeen sitten vielä maidottomaksi ja gluteenittomaksi.
Marianne-muffinssit
2 dl kaura/soijajugurttia
1 dl tummaa siirappia
0,75 dl sokeria
3,5 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl soodaa
2 dl Marianne Crushia
75g maidotonta margariinia
Sekoita jugurtti, siirappi ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon yhdessä sulatetun margariinin kanssa. Jaa seos muffinssivuokiin. Taikinasta tuli pellillinen pikkumuffinsseja ja sen lisäksi 5 isoa muffinssia. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia koosta riippuen. Varmista kypsyys tikulla.
Kuorrutuksen löysin Vegaanin herkkukirjasta: Puputyttö ja vohvelisankari.
Kuorrutus:
120g maidotonta margariinia
7dl tomusokeria
1/2 pss Marianne Crush
0,5dl kauramaitoa
Vatkaa margariini notkeaksi, lisää tomusokeri sekaan vähitellen. Lisää Marianne Crush ja lopuksi hiljalleen maitoa, kunnes koostumus on aikeanlainen pursotettavaksi. Pursota muffinssien päälle.
Muffinseista tuli pehmeitä, maidon makuun tottunut huomaa kyllä maidottomuuden.
Kuorrutus... no, sanottakoon että riittävän makea... :)
Mukavia pikkusuupaloja.
Satu
Kivat synttärit olet järjestänyt ja leiponut kaikkea hyvää. Varmasti hyviä nuo muffinssit.
VastaaPoistaKiitos. Onhan nuo pikkumakeina oikein hyviä, kuorrutteen kanssa hiukkasen liian äkkimakeita suurina annoksina... :)
PoistaAi että miten näyttää muffarit herkullisilta. Onnea synttärisankarille ja levollista viikonloppua
VastaaPoistaKiitos. No, levosta ei täällä seuraavien synttärijärjestelyiden keskellä ole kyllä tietoa, mutta ehkä ensi viikonloppuna... :)
Poista