Lapsuuden kodissa äiti teki aina jouluisin kaneliässiä. Jostakin syystä ne eivät olleet suosikkejani ja jotenkin tuo asia oli vain iskostunut takaraivooni, enkä koskaan ollut leiponut niitä.
Vuosi sitten kuitenkin kokeilin... ja tykästyin... ja perhe rakastui.
Ei riittänyt yksi taikina, vaan ässät loppuivat kesken... :)
Kaneli-ässät
200g voita
2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Vatkaa voi ja sokeri kulhossa, lisää kananmuna sekaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan. Pidä taikinaa 1-2 tuntia jääkaapissa.
Sekoita lautasella 2 tl kanelia ja 3 rkl sokeria keskenään.
Tee taikinasta pikkurillin paksuisia ja pituisia pötköjä, kierittele kaneli-sokeri -seoksessa ja taita pellille S-kirjaimen muotoon. Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia.
Tässä noita pötköjä... :)
Tässä noita pötköjä... :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti